Muhalif isimler Bartın’daki olay üzerinden iktidarı eleştirdi

Bartın’da 25 işçinin vefat ettiği ve 11 işçinin de tedavi altına alındığı patlamanın ardından CHP ve HDP’li isimlerin yanı sıra TİP’li Atay’ın insanların acılarını görmezden gelerek iktidarı eleştirel tavırla paylaşımlar yapması tepki çekti.

Bartın’da bulunan TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde yaşanan maden ocağı kazasının ardından Türkiye yasa gömüldü. İlk belirlemelere göre grizu kaynaklı patlamada 25 işçi vefat ederken yaralanan 11 işçi de İstanbul ve Bartın’daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Muhalif isimler Bartın’daki olay üzerinden iktidarı eleştirdi

Yurtta derin bir üzüntüye yol açan elim hadisenin ardından çok sayıda siyasi isim başsağlığı ve şifa temennilerinde bulunurken, CHP, HDP ve TİP’li birkaç isimden skandal tepkiler geldi. 

“BÜYÜMELERİNİ İŞÇİNİN KANI ÜZERİNDEN SAĞLIYORLAR”

Yaşanan elim hadise üzerinden iktidarı eleştirme çabasına girişen HDP’li Musa Piroğlu, paylaşımında tap taze olan acıyı kulak arkası ederek, “Ülkeyi işçi mezarlığına çevirdiler. Servetlerini ve büyümeletini işçinin kanı üzerinden sağlıyorlar.” şeklinde akla ziyan ifadeler kullandı.

Muhalif isimler Bartın’daki olay üzerinden iktidarı eleştirdi - Resim : 2

Bir diğer HDP’li Murat Çepni ise şu paylaşımı yaptı:

“AK Parti ekonomisi işçilere yarattığı cehennemle büyüyor!”

VALİNİN AÇIKLAMALARINI ‘GÖRMEDİ’

Olayın ardından bölgeye intikal ederek resmi açıklamaları ilk ağızdan yapan Bartın Valisi Nurtaç Arslan’ın sözlerine kulak asmayan CHP’li vekil Tahsin Tarhan, kazanın yaşandığı yere giden bakanları hedef alarak şu ifadeleri kullandı:

Muhalif isimler Bartın’daki olay üzerinden iktidarı eleştirdi - Resim : 3

“Ne zaman açıklama yapacaksınız? Resmi bilgi olmayınca, tevatür artıyor.”

TİP’Lİ ATAY DA İKTİDARI ELEŞTİRDİ

Paylaşımında iktidarı hedef alarak üstü kapalı eleştirilerde bulunan TİP vekili Barış Atay ise ifadelerinin sonunda zorlama üslupla ‘geçmiş olsun’ temennisinde bulundu.

Muhalif isimler Bartın’daki olay üzerinden iktidarı eleştirdi - Resim : 4

Atay paylaşımında şöyle dedi:

“Yine bir maden faciası… Soma katliamının yaşandığı bir ülkede, artık bir facianın daha açıklaması olamaz. Birilerinin dediği gibi “fıtrat” değil bu. İşçilerin hak ettiği, insanca çalışma ve yaşam koşulları! Bunu sağlamak zorundasınız! Geçmiş olsun ve başımız sağolsun”

Muhalif isimler Bartın’daki olay üzerinden iktidarı eleştirdi ile ilgili etiketler patlama Barış Atay CHP HDP Bartın Amasra Maden tıp
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.