Muhalefetten ültimatom: Aliyev'in şartlarını kabul edersen seni ülkeye sokmayız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün yaptığı açıklamayla Dağlık Karabağ'daki gelişmelerin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın ilk kez bir araya geleceğini açıkladı. Görüşmeden ilk fotoğraf basına servis edilirken, bu gelişmeye oldukça sinirlenen Ermenistan'daki muhalefet partileri, Başbakan Paşinyan'ı tehdit etti. Muhalefet sözcüleri, Aliyev'in şartlarını onaylaması durumunda Paşinyan'a 'Ülkeye giremezsin' dedi.

Azerbaycan ordusu yaklaşık 30 yıl Ermenistan işgalinde olan Dağlık Karabağ'ı geri almak için geçtiğimiz yılın eylül ayında operasyon başlattı.

Ermenistan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılarının ardından başlayan operasyonlar, 44 gün sonra zaferle sonuçlandı. 

Sahada bozguna uğrayan Ermenistan ordusu, geri çekilmek ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul etmek zorunda kaldı.

Savaşın her safhasında Türkiye'yi suçlayan ve savaşa dahil olduğunu iddia eden Ermenistan cephesi, iki ülke arasındaki barış görüşmelerinde Türkiye'nin olmamasını istedi. Fakat Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğuyla topraklardan çekilen Ermenistan, tüm şartları kabul etti.

Türk ve Rus barış güçleri bölgede görev alacak.

Tüm bu gelişmelerin ışığında dün sürpriz bir gelişme yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev ve Paşinyan'ın Moskova'da Dağlık Karabağ için bir araya geleceğini duyurdu. Bu görüşme 44 gün süren savaşın ardından ilk temas olması nedeniyle büyük bir önem arz ediyor.

Görüşmenin konusunun ne olacağına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı. 

İLK FOTOĞRAF GELDİ

Öte yandan Türkiye saati ile 14:00 gibi başlayan görüşmelerden ilk kareler geldi.

Muhalefetten ültimatom: Aliyev'in şartlarını kabul edersen seni ülkeye sokmayız

''SENİ ÜLKEYE SOKMAYIZ''

Ermenistan'da ise söz konusu haber oldukça tepki çekti. Ermenistan muhalefet partileri, savaşın kaybedilmesinin ana sebebi olarak gördüğü Nikol Paşinyan'ı yerden yere vururken, Aliyev'in şartlarını Moskova'da kabul etmesi durumunda ''Ülkeye giriş yapamazsın'' tehdidinde bulundu.

MİTİNG DÜZENLEDİLER: ERMENİSTAN HAVA SAHASINI KAPATACAĞIZ

Paşinyan’ın Rusya’ya hareketi öncesi bir miting düzenleyen muhalifler, “Paşinyan yasadışı bir lider, Ermenistan'ı temsil etmiyor ve imzalayacağı belgelerin yasal bir gücü olmayacak. Eğer Moskova'da herhangi bir belge imzalarsa Ermenistan hava sahası onun için kapatılacaktır” dedi.

BAŞBAKAN PAŞİNYAN'IN YOLUNU KESTİLER

Protestocular ayrıca, Moskova'ya uçmak üzere havalimanına hareket eden Paşinyan'ın yolunu kesti ve engellemeye çalıştı. Ermenistan güvenlik güçleri göstericileri dağıtmak için yoğun çaba sarf etti. Protestoculardan çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Muhalefetten ültimatom: Aliyev'in şartlarını kabul edersen seni ülkeye sokmayız ile ilgili etiketler Rusya Azerbaycan Ermenistan Putin İlham Aliyev paşinyan dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.