Muhalefetin "cami" rahatsızlığı bitmek bilmiyor

Taksim Camii'nin açılışı ile vatandaşların büyük bir hasreti daha Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde son buldu... Ancak muhalefet, cami açılışlarını, özellikle de Taksim Camii'nin hizmete girmesini kaybedilmiş muharebeler olarak görüyor! Bu algıyı güçlendiren son gelişme ise Halk TV programcısının tepki toplayan "cami" yorumu oldu

Ayasofya Camii'nin yeniden ibadethane statüsüne kavuşmasının ardından yıllardır tartışmalara konu olan Taksim Camii de nihayet geçtiğimiz hafta ibadete açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kılınan cuma namazıyla ibadete açılan Taksim Meydanı'ndaki caminin minarelerinden ezan ve sela sesi yükseldi. 

Diğer yandan bugün de temeli 2019 yılında atılan Zonguldak Uzun Mehmet Camii yine Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından ibadete açıldı. Uzun Mehmet Camii ile birlikte Zonguldak'a 22 bin metrekare büyüklüğünde yeşil alan da kazandırıldı.

 CAMİ RAHATSIZLIĞI!

İslam sancağının yılmaz savunucusu Türk milletinin ve Kurtuluş Savaşı'nda "Allah Allah" nidaları ile düşmanı denize döküp cumhuriyeti kuran bir ceddin torunları tarafından imar edilen camiler nedense bazı çevreleri yine rahatsız etti.

Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya'yı yılllarca "müze" statüsüne hapseden, Taksim'e cami yapılmasını ise bir "rejim" sorunu haline getirmek isteyen zihniyetin medyadaki temsilcileri Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde atılan son adımlar ile çileden çıktı!

O isimlerden birisi Halk TV'de program yapan bir dönemlerin "muhafazakar" gazetecisi Levent Gültekin oldu.

Sosyal medyada paylaştığı mesajda yeni açılan ibadethaneleri eleştiren Levent Gültekin, konuyu çarpıtarak camileri "işsizlik" sorunu ile bağdaştırmaya çalıştı.

Levent Gültekin tepki toplayan şu ifadeleri kullandı;



"Yüz bine yakın cami var ve hepsi de boş, 3/5 kişiyle vakit namazları kılınıyor, hal buyken ve milyonlarca genç işsizken ülke kaynaklarını üretim yerine cami yapımına aktarmak dindarlık değil olsa olsa insafsızlık hatta sorumsuzluktur."

Muhalefetin "cami" rahatsızlığı bitmek bilmiyor ile ilgili etiketler Zonguldak Taksim Camii Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan levent gültekin
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.