Muhalefetin bir yalanı daha çöktü! Türkiye otoyol ücretinde 18. sırada!

Muhalefetin vatandaş üzerinde 'Türkiye dünyanın en pahalı yollarını kullanıyor.' algısı verilerle çürütüldü. A Haber canlı yayınına çıkan Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem dünya geneli yol ücretleriyle ilgili yaptığı araştırmanın dikkat çeken sonuçlarını paylaştı.

Türkiye geneli son 19 yılda yapılan çok sayıda mega projeye çamur atan muhalelefetin 'En pahalı yollar Türkiye'de' yalanı kanıtlarla çökertildi. 

GARANTİ SAYISI SAĞLANDI

Muhalefetin sürekli diline doladığı yap-işlet-devret projelerindeki garanti sayıları diğer yollarda olduğu gibi İzmir Otoyolu’nda da sağlandı. İstanbul-İzmir Otoyolu’nun hemen hemen her etabında garantiyi karşılama oranı yüzde 100’ü geçti.

A Haber canlı yayınına çıkan Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem yaptığı araştırmayı yayında milyonlarla paylaştı.

 

AMERİKA VE AVRUPA'DA ORTALAMANIN ÜSTÜ FİYATLAR

İşte Takvim gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem'in açıklamaları:

"Amerika'ya baktık, Avrupa'ya baktık, bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri de inceledik ve gördük ki ortalamanın üstünde fiyatlar ortaya çıktı.

Herkes kendi para birimiyle bu ödemeleri yapıyor. Biz bunları asgari ücretlerle karşılaştırdık.

OTOYOL ÜCRETLERİ SIRALAMASINDA 18. SIRADA

Türkiye otoyol ücretleri sıralamasında 18. sırada. Birçok ülkede paralı yollar yapılıyor.

Ancak burada bir durum var ki parasız olan alternatif yolları kapatmışlar. İnsanları bu yolları kullanmaya mecbur tutuyorlar.

Türkiye'de ise hem paralı yol var hem hem de parasız yollar da iyileştirilmeye devam ediyor.

İsteyen istediği yolu kullanabiliyor. Bunlar da aynı konforu inşamıza sunuyor.

Bu projeler bu ülkeye yapılıyor sonra işletilip bize kalıyor. Ve rakamlar ortaya çıktı 'İnsanların cebinden müteahhitlere para veriliyor' algısı da çöktü. Bunlar bu hizmetlerin yapılmasına karşı geliyor..

TÜRKİYE'DE 50 TL, DİĞER ÜLKELERDE 80 EURO

Türkiye ortalama olarak yollara 40-50 lira ödeme yapılırken diğer ülkeler de bu rakamlar 70-80 euro ya kadar çıkabiliyor.".

 

Muhalefetin bir yalanı daha çöktü! Türkiye otoyol ücretinde 18. sırada! ile ilgili etiketler Türkiye otoyol ücret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.