Muhalefet liderlerinden 'Biden' yarışı

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Akşener, Biden'ın Erdoğan'a karşı destekleyeceği muhalif isim olmak için yarışıyor. Kılıçdaroğlu gerçek dışı iddialarıyla, Akşener ise Erdoğan'a karşı hakaret dolu ifadeleriyle Biden'a yaranma çabasına girdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ocak 2020'de yaptığı konuşmasında Erdoğan'a karşı muhalefeti destekleme açıklaması, Millet İttifakı bileşenlerinin de seçim stratejisinin ana omurgasını oluşturdu. Ayrıca gölge CIA olarak bilenen RAND Corporation'un Biden'ın açıklamalarına paralel bir zaman diliminde paylaştığı " Türkiye’nin Milliyetçi Eğilimi” başlıklı raporunda muhalefete, Erdoğan'a karşı atılması gereken adımlar konusunda açıkça yön çizildi.

 ERKEN SEÇİM İSTEDİLER

Diriliş Postası'nın haberine göre, Biden'ın Türkiye'de iktidarı darbe ile değil seçimle değiştirme hedefi kapsamında sahneye konulan Dubai merkezli kumpasla paralel olarak hem Kemal Kılıçdaroğlu hem de Meral Akşener, erken seçim taleplerini yüksek sesle ifade etmeye başladı. Deniz Baykal'a FETÖ tarafından kurulan kaset kumpası sonrasında CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu, yine bu dönemde ilk kez Millet İttifakı'nın çatı adayı olma sinyali verdi. Meral Akşener de açıkça adayım demese de adaylık konusunda üstü kapalı olarak isteğini ortaya koydu.

İNGİLİZCE TEBRİK YAYINLADI

Kılıçdaroğlu, Biden'a şirin gözükmek için ilk mesajı, ABD Başkanlık seçiminin sonuçlandığı gün vermişti. Kılıçdaroğlu, Biden'ı İngilizce bir metinle tebrik eden ilk muhalefet lideri olarak tarihe geçti. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun "Dostlarımızla birlikte Türkiye'ye demokrasiyi getireceğiz" açıklamasıyla, Türkiye düşmanı ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın başını çektiği Türk Demokrasi Projesi derneğinin kurulma tarihi arasındaki zaman dilimi dikkatlerden kaçmadı.

YALAN VE İFTİRA SİYASETİ

Biden ile Erdoğan arasında NATO Zirvesi'nde yapılacak görüşmeye bel bağlayan muhalefet, Biden'ın masadan eli boş dönmesi sonrasında ise vitesi yükseltti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplumu manipüle etmek için Katarlı yalanına sarıldı. 7 gündür özür dilemeyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a karşı süregelen hakaret dozajını yükseltti.

AKŞENER’DEN NEFRET DİLİ

Meral Akşener de ziyaret ettiği illerde ekonomik kriz algısı oluşturmak için kuyumcu esnafı, soğan tiyatrosu sergilerken, Biden'ın desteğini alabilecek muhalefet lideri olabilmek için Kılıçdaroğlu gibi üslubunu sertleştirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sömürge valisi" diyecek kadar ileri gitti. Akşener daha önce de Erdoğan'ı bebek katili Netanyahu'ya benzeterek büyük tepki çekmişti.

Muhalefet liderlerinden 'Biden' yarışı ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener Joe Biden abd başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.