Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç!

Muhafazakar mahallenin linci daha da bir acımasız oluyor. Abdi İpekçi'nin yeğeni, yönetmen Semih Kaplanoğlu'nun eşi yazar, senarist Leyla İpekçi, Muhit Dergisi'nin kapağına yazdığı günden bu yana tam anlamı ile lince uğruyor. İpekçi ailesi ile bağı, Sabateyist olduğu ve daha neler neler. Leyla İpekçi bu ithamlara sosyal medyadan isyan etti. Yazar Selahattin Yusuf ise lince "Kim'liğini kazıdınız da ne oldu. "Hü'viyyeti" Yunus'a çıkıyormuş işte. Şimdi siz utanın bakalım" sözleri ile tepki gösterdi

Yazar senarist Leyla İpekçi muhafazakar camianın etkili yazarlarından.

Son olarak Muhit Dergisi'nin kapağına bir yazı kaleme aldı İpekçi.

Ve ne olduysa ondan sonra oldu.

Başta muhafazak kesim ve bir çoğu eski dostum dediği kişiler Leyla İpekçi'yi tam anlamı ile lince kalkıştı.

Öyle ki, ne yeğeni olduğu Abdi İpekçi'nin ideolojisi ne de sebateyistli kaldı söylenmedik.

Leyla İpekçi, bu linç girişimine sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlarla isyan etti. İşte İpekçi'nin haklı isyanını özetlediği o paylaşımlar...

"Siz ki isim cisim kullanmadan! Hiç tanımadığınız birine iftira atıyorsunuz, aynı soydan gelen herkes aynı ideolojiye sahip olabilir mi, kalbimi yarıp içine mi baktınız, kaldı ki anam müslüman bir Türk! Beni dahi köken temelinde bir savunmaya zorluyorsunuz. Kalbimle buğuzediyorum!"

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç!

"Üstadım 20 küsur yıldır sustum, bazen yazarak cevap verdim ama kayıtlara hep iftiralar geçti. Yetti artık. Şeriat hakkım var. Beni teselli eden ve destekleyenlerden eyvallah Allah razı olsun, ama bunları yazanlara ve kul hakkına girenlere kimse itiraz etmiyor."

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 2

"Sibelciğim, uzun ara demişsin ama daha 2 ay önce İtibar'ı acizane bir son yazıyla ben de sırlamıştım. Kapaktan ve baş yazı iması yüzünden üzerime hakaretler yağmaya ne zaman başlar dedim, gün bitmeden başladı. Kim bunları gaza getiriyorsa susturmayı da bilmeli."

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 3

"Böyle muhteşem bir kadronun kapak imzasını sabatay Leyla İpekçi mi atmalıydi-yada ondan mı alıntı olmalıydı..
Bu İpekçi o İpekçilerden değil mi"

"Kim cevap verecek?. Durmadan kendi kendime savunmada kalmaktan esef duyuyorum. Kul hakkına girmekten öte bir toplu düşmanlaştırma bu!"

 Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 4

 

"Bu ülkede darbeciler işgalciler rantçılar savaş zenginleri kendini savunur ama birine sabetay deyince kimse burada bir kul hakkı var mı diye sorgulamaz. Biz adalet için ne bedeller ödeyip uğraşırken mazlumu savunmakla ihtiyarladık, bana değil bunları çoğaltanlara laf edilmeli!"

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 5

"Bana asıl faşizmi yapan bir vakitler can dostum olan laik kesimin elemanları oldu. Maalesef kişinin kin haset öfke riya gibi nefsinden kaynaklanan huyları sınıf ideoloji filan ayırmıyor"

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 6

"Yüz yüze görüşmediğimiz yıllar oluyor cümlesini bu tivitte bir yerde görmedim, benim kusurum herhalde. Bana on küsur yıldır Leylacığım diye hitap eden kardeş bir anda siz hitabına dönmüş. Eyvallah. Hepimiz birbirimize aynayız inşallah."

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 7

"Soyadınızı taşıyan bir aile büyüğü 80 darbesini muteber hale getirmek için yapılan provokasyonlardan birinde katledildikten sonra.. bir kulp bulunarak cinayeti meşrulaştırmak için sabetay/hain denilerek 40 yıldır saf vatanseverlere karşı damgalansın! Böyle kolay söyler miydiniz?"

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 8

"Yani bu yüzden öldürülmesine meşru mu bakalım?! Gazetesinde her daim sağcıların da görüşüne yer verdiği için sol mahalle tarafından habire hakarete uğrardı. Bugünkü gazetelerle /gazetecilerle kıyaslayın isterseniz!"

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 9

"Zanlarınıza tapının. Acizane müslüman kendi halinde muuvahhide olmaya çalışan biriyim Cenab-ı Hak size sekreterya görevi vermiş, ölü eti yemeye devam ediyorsunuz. Ha silahlı işid ha kalemli; müslümanlığa hepzarar. Allah ıslah etsin zâtına iftira atanları. Allaha havale ediyorum."

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 10

Son cümlesinde linç girişiminde bulunanları Allah'a havale eden Leyla İpekçi'ye yazar Selahattin Yusuf da sosyal medyadan destek çıktı. 

Yusuf'un mesajı ise anlayana tokat gibiydi.

İşte Yusuf'un "Leyla İpekçi'nin "kim"liğini kazıdınız da ne oldu? "Hü'viyyeti" Yunus'a çıkıyormuş işte. Şimdi siz utanın bakalım." mesajı.. 

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! - Resim : 11

Muhafazakar mahalleden Leyla İpekçi'ye acımasız linç! ile ilgili etiketler Yazar leyla ipekçi abdi ipekçi muhit dergisi Sebateyist
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.