Muğla'da yamaç paraşütleri havada çarpıştı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü ile ikili atlayış yapan 4 Rus havada çarpıştı. Dağlık alana düşen paraşütlerde bulunan 4 Rustan biri ölürken, 2'si de yaralandı. JAK timleri tarafından dağlık alanda bulunan yaralı paraşütçüler helikopterle alınarak hastaneye kaldırıldı.

20. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali kapsamında Ölüdeniz Mahallesi Babadağ mevkisinde bin 700 metre pistinden ikili atlayış yapan 4 Rus paraşütçü, bin 200 metre pisti yakınlarında çarpıştıktan sonra kontrollerini kaybederek dağlık alana düştü.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine bölgeye JAK timi ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, Rus vatandaşı oldukları belirlenen pilotlardan Pavel Trishin'in (35) öldüğü, diğer 2 pilotun yaralı olduğunu belirledi.

Muğla'da yamaç paraşütleri havada çarpıştı!

Bölge dağlık olduğu için Aydın Filo Komutanlığı'ndan helikopter görevlendirildi. Helikopterle Fethiye Stadı'na getirilen 2 yaralı, ilçedeki çeşitli hastenelere kaldırıldı.

KAZANIN SEBEBİ ORTAYA ÇIKTI

Kazanın ayrı paraşütün havada çarpışması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı.

Muğla'da yamaç paraşütleri havada çarpıştı! - Resim : 2

4 Rus turistin karıştığı kazanın Babadağ’ın 1700 metre pistinden ikili atlayış yapan Pawel Trishin ve yanında yolcu olan Feder Chelyshev’u taşıyan paraşüt ile gene ikili atlayış yapan pilotluğunu Serge I Soliar ve yanında bulunan yolcusu Julia Shato’nun bulunduğu paraşütün havada süzüldükleri sırada çarpışmaları neticesinde meydana geldiği ortaya çıktı.

Muğla'da yamaç paraşütleri havada çarpıştı! ile ilgili etiketler Muğla Jandarma Rus yamaç paraşütü
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.