Muğla’da ormanlara giriş yasağı 1 Ekim’e kadar uzatıldı

Muğla tarihinin en büyük orman yangının yaşandığı Temmuz ve Ağustos aylarında Muğla Valiliği tarafından 5 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında ormanlara giriş yasaklanmıştı. Muğla Valiliği, yayımladığı yeni iç genelge ile bu süreyi 1 Ekim tarihine kadar uzattı.

Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Muğla sınırları içerisindeki ormanlık sahalara 5 Eylül-1 Ekim 2021 tarihleri arasında görevliler dışında girmesine izin verilmeyecek.

ORMAN ÇEVRESİNDE PİKNİK, MANGAL VE SEMAVER DE YASAK

Ayrıca Muğla genelinde ormanların çevresinde mola verilmesi, piknik yapılması, mangal, semaver ve ateş yakılması ile ilgili alınan yasaklama kararı da 2 Ekim’e kadar uzatıldı.

İL GENELİNDE HAVAİ FİŞEK YASAĞI DEVAM EDİYOR

Yine Muğla genelinde başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere tüm mahallerde anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliğinden meydana gelen dalların ve her türlü bitki örtüsünün yakılması, orman alanlara yakın yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılması yasağı da devam ediyor. Alınan karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca adli ve idari işlem yapılacağı açıklandı.

Muğla’da ormanlara giriş yasağı 1 Ekim’e kadar uzatıldı ile ilgili etiketler Muğla Orman Yangını

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.