Muğla hangi risk grubunda? 2 Mart Muğla'da yasak kalktı mı?

Muğla'da yaşayan vatandaşlar “Muğla'da yasak kalktı mı” sorusunun yanıtını merak etmekte. 81 ilimiz vaka sayılarına göre 4 grubuna ayrılınca Muğla'da yaşayanlar da Muğla'nın hangi risk grubunda olduğuna dair bilgilere ulaşmaya çalıştı.

Muğla'da yasak kalktı mı sorusu ilk gündem maddelerinden birisi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine Toplantısı sonrasında yapılan açıklamada koronavirüs salgınında alınacak yeni tedbirler vatandaşlarla paylaşıldı.

Muğla Hangi Risk Grubunda?

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak 4 ayrı risk grubuna ayrıldı ve salgınla ilgili ek tedbirler risk gruplarına göre belirlendi. Yüksek riskli iller arasında yer alan Kayseri’de sokağa çıkma yasağı kaldırılmadı.

Muğla, yüksek riskli iller grubundadır.

Muğla için alınan kararlar şöyle;

* Tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim öğretim başlıyor. Yüksek ve çok yüksik riskli illerde, genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

* Yüksek riskli ve çok yüksek riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması bir müddet daha pazar günü devam edecek.

* Yüksek riskli illerde restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane ve çay bahçesi gibi yerler faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasiteyle sürdürebilecek. Çok yüksek riskli illerde ise söz konusu mekanlar bir süre daha kapalı kalacak.

* Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde; 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşların için getirilen sokağa çıkma süreleri 3 saatten 4 saate yükseltilecek olup 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 10.00-14.00 saatleri arasında, 20 yaş altı çocuklar ve gençler ise 14.00-18.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

* Halı saha ve yüzde havuzu gibi tesisler yüksek ve çok yüksek riskli illerde kapalı kalmaya devam edecek.

* Yüksek ve çok riskli şehirlerde nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

* Yüksek riskli yerlerde sivil toplum kuruluşları meslek odaları kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek. Çok yüksek riskli illerde ise söz konusu etkinlikler yapılamayacak.

Muğla hangi risk grubunda? 2 Mart Muğla'da yasak kalktı mı? ile ilgili etiketler Muğla Risk Grubu yasak sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.