Saklamaya gerek yok: FETÖ kumpasları için hükümeti suçluyorlar!

Emekli 104 amiralin gece yarısı yayınladığı utanç bildiri hakkında Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu önemli detaylara dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bildirinin, eski Türkiye'yi çağrıştıran bir kurguyu ifade ettiğini belirten Müderrisoğlu, emekli amirallerin hem FETÖ'yü hem FETÖ'yle etkin mücadele eden siyasal iktidarı suçlamasının altını çizdi

Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu NTV ekranlarında 104 emekli amiralin gece yarısı yayınladığı utanç bildiri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"SON DERECE BİLİNÇLİ VE HEDEF ODAKLI ÇALIŞMA İÇİNDELER"

Müderrisoğlu, darbe çağrışımı yapan metne imza atan isimlerin düşünce yapısının kodlarını analiz ederek, "Bildiriyi yayınlayanlar, uğradıkları kumpas nedeniyle FETÖ'yü suçladıkları kadar maalesef FETÖ'yle etkin mücadele eden siyasal iktidara da zihni olarak fatura kesen isimler. Bu yönüyle de zaten bu kadar açık net ve net gece yarısı bildirisi itibariyle hangi çağrışımı yapacağı da çok rahatlıkla öngörülebilecek metne imza atmışlar. Yani son derece bilinçli ve hedef odaklı çalışma içinde oldukları çok açık." yorumunda bulundu.

"EMEKLİ AMİRALLER RAHATSIZ ALGISININ TÜRK SİYASİ TARİHİNDE NEREYE DÜŞTÜĞÜ BELLİ"

Müderrisoğlu, bildiriden ne anlamalıyız sorusuna ise, "Eski Türkiye'yi çağrıştıran bir kurguyu ifade ediyor. Gece yarısı bildirisi işi 27 Nisan'a kadar gidecek süreci canlandıran belli ipuçlarını içeriyor. Niteliğine baktığımız zaman emekli amiraller rahatsız algısının Türk siyasi tarihinde nereye denk düştüğü belli. Bildiride imzasının olanları da bir bütün olarak değerlendirdiğimizde içinde eski Deniz Kuvvetleri komutanlarının da bulunduğuna göre son derece bilinçli, nereye ve nasıl şekilde hitap ettiklerini ve de onun doğurduklarını ön görebilecekleri kadar açık." yanıtını verdi.

"ESKİ TÜRKİYE'DEN GÜNCEL BİR KESİT"

Müderrisoğlu ayrıca, "Montrö üzerinden gidecek olursak, güncel olarak böyle bir tartışmanın olmadığını kayda geçirelim. Sarıklı amiral konusu kamuoyunun çok dikkatini çekti ve Milli Savunma Bakanlığı derhal inceleme ve soruşturma başlattı ve bu anlamda güçlü refleks gösterilmiş oldu. Mavi Vatan denilince, Türkiye'nin Mavi Vatan'ı korumak için 7 düveli karşısına alacak şekildeki tavrı bu konudaki tüm spekülasyonları ortadan kaldıracak şekildedir. Özeti itibariyle gece yarısı bildirisi; emekli amiraller rahatsız, Atatürk kılıfı  giydirilmiş içine Mavi Vatan kavramlarının da sokulduğu çerçeve eski Türkiye'den güncel bir kesit olarak karşımıza çıktı. Bu yüzden büyük tepki verildi." dedi.

"SİYASAL BİR SONUÇ ÜRETMEYE YÖNELİK FAALİYET"

Utanç bildirisinde darbe iması olup olmadığı konusunda ise Müderrisoğlu, "Darbeden kastımız doğrudan doğruya cuntanın, meşru hükümete ve anayasal düzene karşı harekete geçirmesi, 15 Temmuz'da bastırıldığı gibi kanlı bir askeri girişim olarak düşünüyorsanız, bu farklı. Ama eğer  muhtıra ve vesayet olarak düşünüp sonrasında zincirleme reaksiyon olarak bakıyorsanız bu metin ondan tüm ipuçlarını ve başlıkları içeriyor. Bir Kurmay zekası üzerinden kaleme alındığı ve siyasal bir etki doğurabileceği de çok açık. Bu emekli amiraller rahatsız başlığı altında değerlendirilecek bu tür tartışmalarda özellikle TSK'da belli dönem belli pozisyonda görev yapmış kişilerin düzenli bir araya geldikleri, sivil hayatta yapacak başka bir şey olmadığından devre arkadaşlarıyla sürekli iletişim içinde oldukları bazen de birbirlerini fazlasıyla costurdukları bilinen bir durum. Fakat 104 isim imzaladığına göre buna sadece bir coşku olarak bakmak değil siyasal bir sonuç üretmeye dönük faaliyet olarak bakmak lazım."açıklamasında bulundu.

"FORMAT OLARAK MUHTIRAYI ÇAĞRIŞTIRIYOR"

Sarık ve cübbeli amiral fotoğrafı iddialarına ise Müderrisoğlu, "Fikirler, ifade özgürlüğü sınırları içerisinde çok net dile getirilebilir. Fakat sıfatınız emekli amiral bildiri gece yarısı üstelik format olarak muhtırayı çağrıştıracak şekilde organize bir faaliyet gözüküyorsa sorgulama biçimi değişir. Sarıklı amiral görüntüsü kamuoyuna yansıdı ve Milli Savunma Bakanlığı derhal gereğini yapmak üzere inceleme ve soruşturma başlattığını belirtti. Dolayısıyla hukuk devleti sınırları içerisinde yapılacak olan, bu süreci soğukkanlılıkla takip etmek." sözleriyle açıkladı.

Saklamaya gerek yok: FETÖ kumpasları için hükümeti suçluyorlar! ile ilgili etiketler TSK Sabah Gazetesi okan müderrisoğlu amiral bildiri 104 amiral
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.