Mucize bebek hayata tutundu: Doktorlar gözlerine inanamadı

Kuyruk sokumunda iki kilogram ağırlığında bir tümörle doğan ve "Mucize bebek" diye adlandırılan Saylor Thomson, tüm dünyanın ilgi odağı oldu. Doğumundan sadece birkaç dakika sonra 25 kişilik bir ekip, sakrokoksigeal teratom diye bilinen tümörü almak için 6 saatlik bir operasyona başladı. Minik bebek hayati tehlikeyi atlattı.

“Mucize bebek” Saylor Thomson, ağustos ayında Mater Anneler Hastanesi'nde dünyaya geldi. Yaklaşık bir kilogram ağırlığındaki bebeğin kuyruk sokumunda iki kilogram ağırlığından bir tümör oluşmuştu.

"YAŞAMA ŞANSI AZ" DEDİLER

20 haftalık taramalarda bebeğin yaşam şansının yüzde 25 ila 40 olduğu belirtilmişti Doğumundan sadece birkaç dakika sonra 25 kişilik bir ekip, sakrokoksigeal teratom diye bilinen tümörü almak için 6 saatlik bir operasyona başladı.

Doktorlar, yaşam şansının yüzde 25 olduğu Saylor'ın "muhteşem bir iyileşme" gösterdiğini ve giderek güçlendiğini duyurdu.

Ekran görüntüsü 2022-11-08 215938

Ekipte yer alan Profesör Saliesh Kumar, hastanede daha önce bir bebekten bu denli büyük bir tümörü almadıklarını söyledi:

Tümörün neden büyüdüğünü bilmiyoruz. Embriyonik germ hücrelerinden kaynaklanıyor ve kız bebeklerde görülme olasılığı 4 kat fazla. Saylor'ın tümörü son derece büyük ve çok karmaşıktı. Tümör pelvisine ve karnına yayılmıştı"

Mucize bebek hayata tutundu: Doktorlar gözlerine inanamadı ile ilgili etiketler Bebek
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.