Mücahit Ören'i kim koruyor?

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'in iş adamı Ahmet Taçyıldız'a yönelik şantaj mesajlarını ilk olarak SuperHaber gündeme getirmişti. SuperHaber'in büyük ses getiren bu haberi üzerine bugün tartışmaya Sözcü yazarı Soner Yalçın da katıldı. Yalçın, Mücahit Ören'in aslında bu şantajları ile Ahmet Taçyıldız'a çok yakın bazı önemli isimleri hedef aldığını vurguladı

İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'in, borçlu olduğu iş adamı Ahmet Taçyıldız'ı şantaj yaparak tehdit ettiği iddiası büyük yankı uyandırdı.

Bu büyük skandal, Ahmet Taçyıldız geçtiğimiz gün, Mücahit Ören'in kendisine olan borcunu ödememek için "tehdit içerikli yayınlara başladığı" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı.

Taçyıldız, İhlas Grubu'nun yayın organlarında 10 Mart tarihinde şahsının ve şirketlerinin saygınlığını hedef alan mesnetsiz yayınlar yapıldığını ileri sürdü ve öncesinde Mücahit Ören'in kendisini tehdit ettiğini ortaya koyan bir mesajı da yargı ile paylaştı.

Ünlü iş adamı ayrıca konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak, Mücahit Ören'in sahibi olduğu İhlas Grubu şirketlerinden 160 milyon TL'lik alacağı olduğunu bunun için 2014 yılında bir sözleşme yapıldığını ancak geçen 6 yıla rağmen yaklaşık 100 milyon lirayı aşkın borcun ödenmediğini, tehdit ve şantaj yoluyla alacağından vazgeçirilmek istendiğini kamuoyu ile paylaştı.

MÜCAHİT ÖREN'İ KİM KORUYOR?

Yaşanan bu olay ile, "İhlaszedeler" nedeniyle ekonomi dünyasında çok kötü bir üne sahip olan İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören'in tartışmalı siciline bir soru işareti daha eklendi.

Diğer yandan, Ören'e konuyla ilgili bir darbe de Sözcü yazarı Soner Yalçın'dan geldi. Soner Yalçın, bugün kaleme aldığı köşe yazısında İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Ören hakkında yeni iddialar ortaya attı.

Ören’in sahibi olduğu TGRT Haber, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı aracılığıyla Ahmet Taçyıldız üzerinden akrabası olan ünlü iş adamı Ahmet Çalık’a şantaj yaptığını öne süren Yalçın, Ören’in 2013-14’te Çalık’la ticaret yapıp borçlandığını, daha sonra tarafların 2015’te masaya oturup borç için yeniden protokol yaptığını tüm bunlara rağmen Ören’in 115 milyon TL’lik parayı ödemediğini yazdı.

Çalık’ın yargı yoluna gitmesinin ardından Ören’in medyasını harekete geçirip, şantaj mesajları attığını belirten Yalçın, şu an 220 bin İhlas mağdurunun hala paralarını kurtaramadığını hatırlattı.

İhlas Grubu için, “Konu para olunca gözleri kararıyor” diyen Yalçın, yazısının son kısmında ise İhlas Grubu’nun asıl hedefinin Ekonomi Bakanı Berat Albayrak olduğunu iddia etti.

Soner Yalçın sözlerine şöyle devam etti;

"Mevzu para olunca gözleri kararıyor: Mücahit Ören, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı da karşısına aldı.

Çünkü: Adını açıkça yazmaktan çekinmedikleri polis müdürü Ö.T., 15 Temmuz gecesi FETÖ darbesini önlemek için canını ortaya koyan Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın özel kalemiydi.

“Bu Adamı Kim Koruyor” derken asıl hedefleri Mustafa Çalışkan!

Keza: Mücahit Ören'in borçlu olduğu işadamı Berat Albayrak ile aynı holdingte yıllarca yan yana çalıştı. Çok yakınlar. “Bu Adamı Kim Koruyor” derken asıl hedef Berat Albayrak!

Peki…

Asıl Mücahit Ören'i kim koruyor?"

 

 

Mücahit Ören'i kim koruyor? ile ilgili etiketler Soner Yalçın İhlas Holding Mücahit Ören Mustafa Çalışkan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.