Mücahit Birinci'nin Ayasofya cevabı 'es' verdirdi

AK Parti İBB Meclis Üyesi olan avukat Mücahit Birinci CNN Türk ekranlarına gelen Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Muhalif kesim tarafından sıkça dillendirilen 'Ayasofya'nın tamamen ibadete açılması için neden beklendi?' sorusunu yanıtlayan Birinci, verdiği cevapla Şaban Sevinç'in uzun süre duraksamasına neden oldu.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının dün akşamki konukları AK Parti İBB Meclis Üyesi Mücahit Birinci, Halk TV Eski Genel Müdürü Şaban Sevinç, gazeteci-yazar Latif Şimşek ve Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı oldu.

"NEDEN ŞİMDİ?" DİYE SORDU

Ayasofya'nın 86 yıl sonra Danıştay kararıyla ibadete açılmasının değerlendirildiği programda Şaban Sevinç, "Madem muhafazakar camiada 'Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın' diye bir hasret vardı. Bu 18 yıldır açılabilirdi. Neden şimdi" diye sordu.

Mücahit Birinci'nin Ayasofya cevabı 'es' verdirdi

Sevinç'in sorusuna cevap veren Birinci, "Ben ters bir soru sorayım size. 1934 yılında alınan Bakanlar Kurulu kararı 1927'de de alınabilirdi. Neden 1934'de alındı?" dedi.

ES VERDİ

Sevinç, bu cevap karşısında kısa süre durakladı. Binici ise 'Es verdik' diye tepki gösterdi.

 

Mücahit Birinci'nin Ayasofya cevabı 'es' verdirdi ile ilgili etiketler Ahmet Hakan CNN Türk Ayasofya tarafsız bölge Mücahit Birinci

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.