Mücahit Arınç ve Mehmet Metiner kavgası nedir? Ne söyledi? Küfür mü etti?

Mücahit Arınç neler söyledi? Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve AK Partili milletvekili Mücahit Arınç'ın kendisine 'terbiyesizce laflar' ettiğini söyledi. Vatandaşlar ise olayın detaylarında neler olduğunu merak ediyor. Mücahit Arınç ve Mehmet Metiner kavgası nedir? Mücahit Arınç neler söyledi? Detaylar haberimizde...

Mücahit Arınç neler söyledi? Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ve AK Partili milletvekili Mücahit Arınç'ın kendisine 'terbiyesizce laflar' ettiğini söyledi. Vatandaşlar ise olayın detaylarında neler olduğunu merak ediyor. Mücahit Arınç ve Mehmet Metiner kavgası nedir? Mücahit Arınç küfür mü etti? Detaylar haberimizde...

Mücahit Arınç ve Mehmet Metiner kavgası nedir? Ne söyledi? Küfür mü etti?

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu, AK Partili milletvekili Mücahit Arınç'ın kendisine 'terbiyesizce laflar' ettiğini söyledi. Arınç, "Bana saldırıda bulunmak istedi" ifadesini kullandı.

MEHMET METİNER KİMDİR?

Gazeteci, yazar, siyaset adamı, milletvekili. 5 Mart 1960 Kâhta / Adıyaman doğumlu olan Mehmet Metiner, 1987 yılında İstanbul Üniversitesi EdebiyatFakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. 1986 yılında Millî Gazete ve Zaman gazetelerinde kültür ve haber servisleri sorumlusu oldu. İstanbul Kâğıthane, Bağcılar ve Büyükşehir belediyelerinde müşavirlik görevinde bulundu. Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Fazilet Partisi Genel Başkanı M. Recai Kutan’ın danışmanı olarak görev yaptı. Daha sonra HADEP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Mehmet Metiner, Bahçeşehir Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. MTTB sürecinden, Akıncılar Derneğine, MSP’den FP’ye ve başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bulunduğu AKP’yi oluşturan yenilikçi tutuma değin, İslâmcı oluşum ve düşüncenin birçok aşamasında, aktivist ve teorisyen olarak yer aldı. İslamcı çevrelerde bir döneme damgasını vuran, “Girişim”, “Yeni Zemin” ve “Sözleşme” dergilerinin yayın yönetmenliğini yaptı.

Deneme, eleştiri ve siyasi yorumları, 1983’ten itibaren çalıştığı gazete ve dergiler ile Yeni Devir, Yeni Zemin, Mavera ve Kitap Dergisi, Dış Politika, Sözleşme gazete ve dergilerinde yer aldı. Kurucularından olduğu Girişim, Yeni Zemin ve Sözleşme dergilerinin yayın yönetmenliğini yaptı. İslâm, demokrasi, laiklik, insan hakları, sivil toplum, özgürlükler vb. konularda sıklıkla yazdı. Cüneyt Ülsever’in Hacı adlı romanından aynı adla TV’ye adapte edilen dizinin senaryo / konsept danışmanı olarak görev aldı. Mehmet Metiner, 24. Dönem genel seçimlerinde AK Parti'den Adıyaman Milletvekili, 25. ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yaptı.

Ahmet Mücahit Arınç 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Bölgesi, 11'nci sıradan millet vekili adayıdır.

Ahmet Mücahit Arınç, 4 Mart 1986’da Manisa’da doğdu. İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. 2009-2010 yılı arasında TOBB-TEPAV bünyesinde Uzman-Araştırmacı sıfatıyla çalıştıktan sonra enerji ve petrol sektöründe faaliyet göstermekte olan Turkish Petroleum International Company (TPIC) bünyesine katıldı. Burada 2010-2018 yılları arasında sırasıyla Petrol ve Petrol Ürünleri Ticareti Müdürlüğü’nde Kıdemli Uzman, Genel Müdür Danışmanı, Kurumsal İletişim Koordinatörü ve İstanbul Temsilcisi olarak doğrudan Genel Müdürlük makamına bağlı olarak görev yaptı. İyi derecede İngilizce bilmekte olan Arınç, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mücahit Arınç ve Mehmet Metiner kavgası nedir? Ne söyledi? Küfür mü etti? ile ilgili etiketler Kavga küfür mücahit arınç Mehmet Metiner
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.