Muaz Hatip: Hakan Fidan’ın hayatını kurtardım

Muaz Hatip, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ilk kez İstanbul’da gazeteci yazar Feyza Gümüşlüoğlu’na anlattı...

Mehmet Görmez, dün katıldığı bir televizyon programında 15 Temmuz akşamı MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Suriye muhalefetinin önde gelen isimlerinden Muaz Hatip ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Ankara’da üçlü arasında darbenin olduğu akşam gerçekleşen görüşme çok konuşulmuştu. Görmez’in açıklamalarının ardından Muaz Hatip, o gece yaşadıklarını ilk kez İstanbul’da gazeteci yazar Feyza Gümüşlüoğlu’na anlattı.

KİMSEYE SÖYLEMEDEN ANKARA'YA GELDİ

Suriye’deki krizin çözümü için hazırlanmış yeni ve kapsamlı bir planı sunmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen Hatip, bu çerçevede Mehmet Görmez başta olmak üzere birçok kişiyi araya koyduğunu belirtti. Görmez, Erdoğan’a söz konusu planı sunmak isteyen Hatip’e, Cumhurbaşkanının çok yoğun olduğunu ancak Fidan ile görüşebileceğini ifade etti.

Bu çerçevede Hatip’e ilk olarak Fidan ile bir görüşme ayarlandı. Söz konusu görüşmenin 15 Temmuz’dan önce de birçok kez yapılmak istendiğini ancak her seferinde ertelendiğini aktaran Hatip, darbe akşamından birkaç gün önce Ankara’ya çağırıldı.

Hatip, “Randevuyu 15 Temmuz’dan birkaç gün önce haber verdiler. O gün hiç kimseye söylemeden Ankara’ya geldim’’ dedi. Önce otele, ardından da Mehmet Görmez’in ofisine gittiğini anlatan Hatip, birlikte MİT karargahına geçtiklerini ifade etti.

Muaz Hatip: Hakan Fidan’ın hayatını kurtardım

 

‘’FİDAN DÜŞÜNCELİYDİ’’

 SMDK’nın eski Başkanı Muaz Hatip olayı şöyle anlattı: "Hakan Fidan gittiğimizde ordaydı. Önce kendilerine Suriye planına ilişkin sunumumu yaptım. Fidan yemekte devam edelim dedi ve akşam yemeği için saat 8 sularında başka bir odaya geçtik. Önden salata ve çorba geldi. Fidan çorbasına başladı ama son derece düşünceli görünüyordu. Çorbasını içerken telefon elinden hiç düşmedi. Iki kaşık içti ki özel kalemi yanına geldi ve kulağına birşeyler fısıldadı. Bunun üzerine bize dönerek, ‘’Üzgünüm hemen gitmem gerekiyor’’ dedi. Görmez ile 5 dakika kadar birlikte oturduk. Ardından patlamaya benzer sesler duymaya başladık, sesler gittikçe yaklaşmaya başlıyordu.

"AYRILDIKTAN 30 DAKİKA İÇİNDE MİT’E SALDIRI GERÇEKLEŞTİ"

Görmez telefonda ve orada bulunanlarla bazı konuşmalar yaptı, bir darbe olabileceğini duyduk. Orada bulunan görevliler kalmamızın tehlikeli olacağını söyleyerek bizi binanın sığınağına indirdi. Yaklaşık yarım saat sığınakta kaldık, sonra gelen iki ayrı araca binerek oradan ayrıldık. Zaten biz ayrıldıktan 30 dakika içinde MİT’e saldırı gerçekleşti."’"

"FİDAN’IN HAYATINI KURTARDIM"

Hatip sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Hakan Fidan’ın darbe günü Hulusi Akar ile buluştuğunu, ona ‘akşam bir görüşmem var eğer herhangi birşey olursa bana bilgi verin’ dediğini öğrendim. Darbeciler o gece Akar’ın Fidan’ı Genelkurmaya çağırmasını istemişti. Fidan ise benimle görüşmesini bitirdikten sonar gitmeye karar vermişti. O 20 dakikalık görüşme, sanıyorum kendisinin hayatını kurtardı. Darbeciler binayı basarak Akar’ı alıkoydu, eğer Fidan bizimle görüşmede değil de orada olsaydı o da alıkonulacaktı. Allah’ın lütfu oldu.”

Muaz Hatip: Hakan Fidan’ın hayatını kurtardım ile ilgili etiketler Hakan Fidan 15 Temmuz muaz hatip Mehmet Görmez
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.