MTV ödeme işlemi nasıl yapılır? 2019 Ödeme ekranı!

MTV ödeme işlemi nasıl yapılır? MTV ödeme tarihinin gelmesiyle birlikte işlemler devam ediyor. En son ödeme tarihi olarak 31 Temmuz tarihi açıklandı. Ödemesini yapmak isteyenler son günden önce işlemi yapmaya başladı. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor. İşte MTV ödeme işlemi nasıl yapılır? 2019 Ödeme ekranına ulaşmak için detayları haberimizde bulabilirsiniz...

MTV ödeme işlemi nasıl yapılır? MTV ödeme tarihinin sonuna yaklaşırken, internet ve vergi daireleri yoğunluk yaşıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi her yıl belirtilen tarihlerde yatırılıyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi her sene iki taksit şeklinde ödeniyor. Ocak ayında ilk taksit ödemeleri ayın 31’ine kadar yapılabildi. İşte MTV ödeme işlemi nasıl yapılır? 2019 Ödeme ekranına ulaşmak için detayları haberimizde bulabilirsiniz...

MTV ÖDEME EKRANI-TIKLAYINIZ

MTV ÖDEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

MTV ödemesi için online olarak ödeyebileceğiniz bir çok farklı sistem mevcut.

1- MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV’yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir.

 2- Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir.

3- gib.gov.tr'de yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor.

4- GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün.

MTV ÖDEME TARİHLERİ NE ZAMAN?

Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemelerinde son gün 31 Temmuz olarak duyuruldu. 31 Temmuz mesai bitimine kadar araç sahipleri MTV 2. taksit ödemelerini gerçekleştirebilecek.

 MTV HESAPLAMA EKRANI

MTV hesaplama ekranı MTV ödeme dönemlerinde büyük ilgi görüyor. Aracın otomobil, kamyon, kamyonet, minibüs, otobüs, panelvan olmasına göre ödenecek vergi tutarı değişiklik gösteriyor. Motorlu Taşıtlar Vergisi, otomobil ve motosikletlerin yaşı ve silindir hacmine göre, otobüslerin yaşı ve oturma kapasitesine göre belirleniyor. Kamyon ve kamyonetlerde ise aracın yaşının yanı sıra azami toplam ağırlığı göz önünde bulundurularak MTV tutarı hesaplanıyor.

 

MTV ödeme işlemi nasıl yapılır? 2019 Ödeme ekranı! ile ilgili etiketler 2019 MTV Kredi kartı vergi 31 Temmuz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.