MSÜ tercih sonuçları 2019! Sonuç sorgulama ekranı!

MSÜ tercih sonuçları 2019! Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. MSÜ tercihleri 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. ÖSYM takviminde ise sonuçların açıklanacağı tarih yer alıyor. Detaylar haberimizde...

MSÜ tercih sonuçları 2019! 7 Nisan 2019 tarihinde öğrenciler MSÜ sınavına girdiler. Tercihler ise 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. Tercih döneminden sonra ise adayların sonuçların büyük bir heyecanla açıklamasını bekliyorlar. İşte MSÜ tercih sonuçları 2019 ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuruların değerlendirilmesi ve başvurusu kabul edilen adayların ilanı 13 Haziran tarihinde yapılacaktır.

İKİNCİ SEÇİM AŞAMALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İkinci seçim aşamaları (Fiziki Yeterlilik Testi-HHO için Psikomotor Testi - Bando Asb. MYO için Müzik Yeteneği ve Müzil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Mülakat) 24 Haziran - 26 Temmuz 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ÖSYM SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARI NASIL OLACAK?

2’nci seçim aşamalarına çağrılan adaylar; internette ilân edilen tarih ve saatte, Kara Harp Okulu Komutanlığı/Ankara sınav merkezinde hazır bulunacaklardır. 2’nci seçim aşamaları, sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere;

a. Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi,

Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

b. Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki

Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

4) 2019-MSÜ sınavına katılan ve TYT/AYT sınavı başvurusu yapan adaylardan birinci tercihi Hava Harp Okulu olanların (birinci tercihler yeterli olmaz ise diğer tercihlere göre) 2019-MSÜ Sayısal Puanı en yüksekten başlayarak oluşturulacak sıralama listesine göre önceden belirlenen kontenjan miktarı kadar aday Hava Harp Okulu adayı olarak belirlenecek, diğer adayların Hava Harp okulu adaylıkları sonlandırılacaktır.

Bu adaylar 2’nci seçim aşamalarında diğer adaylardan farklı olarak Psikomotor Testine tabi tutulacaktır. 2’nci seçim aşamaları sonunda başarılı olan adaylardan “Askeri öğrenci olur, Kategori-1 hava aracında uçucu yetiştirilmeye elverişlidir.” raporu alanlar, 2019-MSÜ Sayısal Puanı (100’lük sisteme dönüştürülerek), FYT ve Mülakat notları, MSB’nin belirleyeceği oranlar dahilinde hesaplanarak sıralanır. Bu adaylardan Öğrenci Seçim Uçuşu (ÖSU) kontenjanına girmeye hak kazananlar ÖSU eğitimine başlatılacaktır. Kontenjana giremeyen adayların Hava Harp Okulu adaylığı sonlandırılacak, varsa diğer tercihleri için adaylıkları devam edecektir. ÖSU’yu başarı ile bitiren adaylar HHO kontenjanı dahilinde yerleştirme esaslarına göre sıralamaya tabi tutulacaklardır.

MSÜ TARİHÇE
* 25 Temmuz 2016 tarihli, «Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair» 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış ve Askeri Liseler kapatılmıştır.

* Cumhurbaşkanlığının 04.10.2016 tarihli ve 2016/97 sayılı kararı ile Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Erhan AFYONCU atanmıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 25 Ekim 2016 tarihli emri ile Harp Okulları, Enstitüler, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile mülga olan Harp Akademileri K.lığı ve tüm Askeri Liselerin personeli, taşınır/taşınmaz malları Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü emrine verilmiştir.

* 09 Kasım 2016 tarihli 6756 sayılı, ”Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun” ile 669 sayılı KHK kabul edilmiştir.

* Bakanlar Kurulu’nun 14 Kasım 2016 tarihli, 2016/9522 sayılı kararı ile MSÜ Teşkilatı oluşturulmuş, 25 Kasım 2016 tarihli Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 06 Ocak 2017 tarihli emriyle Rektör Yardımcıları atanmış ve Genel Sekreter görevlendirilmiştir.

* Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörlüğü 09 Ocak 2017 tarihinden itibaren mülga olan Harp Akademileri Komutanlığı Yenilevent/İSTANBUL yerleşkesinde faaliyetlerine başlamıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 13 Ocak 2017 tarihli emri ile;

- Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün; harcama yetkisi, lojistik, ikmal ve tedarik konuları kapsamındaki ihtiyaçlarının mülga Harp Akademileri Komutanlığının halen mevcut birimleri tarafından karşılanacağı,

- Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili atama/görevlendirmeler, yurt dışı eğitim, kurslar ve seminerlere ilişkin işlemlerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacağı direktifi verilmiştir.

* Milli Savunma Bakanlığının 03 Şubat 2017 tarihli emri ile MSÜ Rektörlük Karargahı Teşkilatı onaylanmıştır.

* Milli Savunma Üniversitesinin 15 Şubat 2017 tarihli emri ile Rektörlük Karargahının Teşkilat, Kuruluş ve Kadro Uygulama Emri bağlılarımıza yayımlanmıştır.

MSÜ tercih sonuçları 2019! Sonuç sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler 2019 MSÜ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.