MSÜ nedir? MSÜ sınavı nedir? MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ nedir, MSÜ sınavı nedir soruları gündem oldu. MSÜ için başvuru alımları için kılavuz yayınlanması ile merak edilen MSÜ nedir, MSÜ sınavı nedir soruları hakkında detaylı bilgi haberimizde…

MSÜ nedir, MSÜ sınavı nedir birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Gündem olan MSÜ nedir, MSÜ sınavı nedir soruları sorulmaya başlandı. Bugün saat 10.00’da 2021 MSÜ kılavuzu yayınlanacağı duyurulmuştu. Bu duyurunun ardından MSÜ sınav tarihinin de açıklanması bekleniyor.

MSÜ nedir? MSÜ sınavı nedir?

MSÜ nedir merak edenler için MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi anlamına gelmektedir. MSÜ 31 Temmuz 2016 yılında Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulmuş olan ve askerî yükseköğretim kurumu olması ile bilinir.12 Şubat 2017 yılında Hava Harp Okulunda yapılan bir törenle üniversitede eğitim ve öğretim sürecine başlanmış bulunmaktadır.

MSÜ nedir? MSÜ sınavı nedir? MSÜ sınavı ne zaman?

MSÜ üniversitesi bünyesinde Ankara’da ilinde Kara Harp Okulu, İstanbul Tuzla’da Deniz Harp Okulu, Yeşilköy’de Hava Harp Okulu, Balıkesir ilinde Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, İstanbul Yalova’da Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu, İzmir ilinde Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu, yine Ankara’da Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu, Kara, Hava ve Deniz Harp Enstitüleri, Atatürk Stratejik Araştırmalar Enstitüsü bulunmaktadır. Ayrıca Müşterek Harp Enstitüsü, Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü, Alparslan Savunma Birimleri Enstitüsü, Barbaros Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Enstitüsü, Hezarfen Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü ve Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü de bulunmaktadır.

MSÜ sınavı olarak bilinen ve ÖSYM tarafından uygulaması gerçekleştirilen sınavın açılımı, Milli Savunma Üniversitesi sınavı olarak bilinir. Bu sınav, kara, hava ve deniz harp okullarına öğrenci alımı için gerçekleştirilmek üzere tasarlanmıştır. MSÜ sınavı sadece lise son sınıf öğrencilerinin katılım gösterebildiği bir sınav türüdür. MSÜ sınavından geçer bir not almış olan adaylar, YKS olarak adlandırılan üniversite sınavından da yeterli puanı alabilmeleri halinde harp okulları için mülakatlara girmeye hak kazanmaktadır.

MSÜ nedir? MSÜ sınavı nedir? MSÜ sınavı ne zaman? ile ilgili etiketler msü nedir msü sınavı nedir msü sınavı ne zaman
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.