MSÜ baraj puanı 2019 kaç? İşte taban puanlar...Sınava kaç kişi başvurdu?

MSÜ baraj puanı kaç? Milli Savunma Üniversitesi sınavı 7 Nisan tarihinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları ise bugün yani 26 Nisan tarihinde açıklandı. MSÜ sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar sorgulama ekranına gittiler. Şimdi ise baraj puanları araştrıılıyor. Peki 2019 MSÜ baraj puanı kaç? Detaylar haberimizde...

MSÜ baraj puanı kaç 2019? Milli Savunma Üniveristesi’nde eğitim almak isteyen adaylar sınava girdiler. MSÜ sınav sonuçları açıklandı. MSÜ sınavlarında ter döken adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasıyla baraj puanını araştırmaya başladılar.

HANGİ OKUL İÇİN HANGİ PUAN İSTENECEK?

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

2'nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

2'nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü
KHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
DHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı
HHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Hava Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Bando Asb.MYO: 2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

MSÜ baraj puanı henüz belli olmadı. Kılavuzun yayınlanması ile birlikte puanlar belli olacak.

MSÜ TARİHÇE
* 25 Temmuz 2016 tarihli, «Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair» 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) kurulmuştur. Aynı KHK ile Harp Akademileri Kanunu yürürlükten kaldırılmış ve Askeri Liseler kapatılmıştır.

* Cumhurbaşkanlığının 04.10.2016 tarihli ve 2016/97 sayılı kararı ile Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne Prof.Dr. Erhan AFYONCU atanmıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 25 Ekim 2016 tarihli emri ile Harp Okulları, Enstitüler, Astsubay Meslek Yüksek Okulları, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu ile mülga olan Harp Akademileri K.lığı ve tüm Askeri Liselerin personeli, taşınır/taşınmaz malları Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü emrine verilmiştir.

* 09 Kasım 2016 tarihli 6756 sayılı, ”Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanun” ile 669 sayılı KHK kabul edilmiştir.

* Bakanlar Kurulu’nun 14 Kasım 2016 tarihli, 2016/9522 sayılı kararı ile MSÜ Teşkilatı oluşturulmuş, 25 Kasım 2016 tarihli Resmî Gazetede yayımlanmıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 06 Ocak 2017 tarihli emriyle Rektör Yardımcıları atanmış ve Genel Sekreter görevlendirilmiştir.

* Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Rektörlüğü 09 Ocak 2017 tarihinden itibaren mülga olan Harp Akademileri Komutanlığı Yenilevent/İSTANBUL yerleşkesinde faaliyetlerine başlamıştır.

* Milli Savunma Bakanlığının 13 Ocak 2017 tarihli emri ile;

- Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğünün; harcama yetkisi, lojistik, ikmal ve tedarik konuları kapsamındaki ihtiyaçlarının mülga Harp Akademileri Komutanlığının halen mevcut birimleri tarafından karşılanacağı,

- Milli Savunma Üniversitesi ile ilgili atama/görevlendirmeler, yurt dışı eğitim, kurslar ve seminerlere ilişkin işlemlerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacağı direktifi verilmiştir.

* Milli Savunma Bakanlığının 03 Şubat 2017 tarihli emri ile MSÜ Rektörlük Karargahı Teşkilatı onaylanmıştır.

* Milli Savunma Üniversitesinin 15 Şubat 2017 tarihli emri ile Rektörlük Karargahının Teşkilat, Kuruluş ve Kadro Uygulama Emri bağlılarımıza yayımlanmıştır.

CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME EKRANI AÇILDI

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, cevap kâğıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

MSÜ baraj puanı 2019 kaç? İşte taban puanlar...Sınava kaç kişi başvurdu? ile ilgili etiketler 2019 MSÜ
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.