MSÜ 2019 tercih kılavuzu! Tercihler nasıl yapılır?

MSÜ 2019 tercih kılavuzu! Milli Savunma Üniversitesi tercihleri ÖSYM tarafından alınacak. Milli Savunma Üniveristesi’nde eğitim almak isteyen adayları ise şimdi tercih süreci bekliyor. MSÜ tercih kılavuzu araştırılmaya başlandı. Peki MSÜ 2019 tercih kılavuzu ne zaman yayınlanacak? Detaylar haberimizde...

MSÜ 2019 tercih kılavuzu! 7 Nisan tarihinde Milli Savunma Üniversitesi sınavı gerçekleştirildi. Sınav sonuçları geçen hafta 26 Nisan tarihinde açıklandı.29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında MSÜ tercihleri gerçekleştirilecek.

MSÜ TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

29 Nisan - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında alınacak olan MSÜ tercihleri için kılavuz henüz yayınlanmadı. MSÜ tercih kılavuzunun öğle vakitlerine doğru yayınlanması bekleniyor. 2019 MSÜ tercih kılavuzu, ÖSYM'nin https://osym.gov.tr internet adresi üzerinden yayınlanacak. Kılavuz yayınlanır yayınlanmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adayların tercih işlemleri tamamlandıktan sonra sıra sonuçların açıklanmasına gelecek. Sınav sonuçları 13 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak ve buna göre kimlerin 2. seçim aşamasına katılacağı belli olacak. 24 Haziran-26Temmuz tarihleri arasında da 2. seçim aşaması tamamlanacak. Bu aşamada adaylar pek çok yönden değerlendirilecekler. Asker olabilmek için gerekli şartların taşınıp taşınmadığına bakılacak. Evrak kontrolü ile başlayacak olan bu aşamada fiziki değerlendirme, boy ve kilo ölçümü, fiziki yeterlilik testleri yapılacak. Her bir aday sınav süresince aşama aşama değerlendirilecek ve bütün aşamaları geçenler intibak eğitimine alınacaklar. MSÜ öğrencisi olabilmenin bir başka şartı ise adayların güvenlik ve arşiv kayıtlarının olumlu olması.

ESAS SONUÇLAR NASIL BELİRLENECEK?

Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate
alınarak yerleştirilecektir.

Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları YKS (TYT+AYT), Astsubay Meslek
Yüksekokulları için TYT ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu için TYT ve Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı puanı,
b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı
c) Mülakat Puanından oluşmaktadır.
ç) Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları için gerek duyulduğu takdirde, TYT ve AYT puanlarında MSB tarafından yerleştirme taban puanı belirlenebilecektir

HANGİ OKUL İÇİN HANGİ PUAN İSTENECEK?

Yerleştirme işlemlerinde Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.

2'nci seçim aşamalarına çağrı yapılacak puan türleri;

2'nci Seçim Aşamalarına Çağrı Puan Türü
KHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı
DHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı
HHO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı

Kara Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Deniz Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Hava Asb.MYO: 2019-MSÜ Sayısal Puanı, 2019-MSÜ Eşit Ağırlık Puanı, 2019-MSÜ Sözel Puanı, 2019 MSÜ Genel Puanı

Bando Asb.MYO: 2019-MSÜ Puan Türlerinden Adayın Aldığı En Yüksek Puan

MSÜ 2019 tercihleri başlıyor. Adayların öğrenci alım sürecindeki diğer aşamalara katılabilmeleri için tercih süresini kaçırmamaları önemli.

MSÜ 2019 tercih kılavuzu! Tercihler nasıl yapılır? ile ilgili etiketler MSÜ
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.