MSB'den 'Hulusi Akar' dezenformasyonuna cevap!

Sosyal Medyada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın hesabından paylaşılmış gibi gösterilen montaj fotoğraf ve Twitter adresleri ile ilgili bakanlıktan açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı, Akar'ın sosyal medya hesabının bulunmadığını ve hesapların sahte olduğunun altı çizildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Millî Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar’ın şahsi sosyal medya hesabı yoktur. “Hulusi Akar” ismi kullanılarak açılmış hesaplar sahtedir, paylaşılan mesajlar Sn Bakan’ın bilgisi dışındadır. Sn Bakan adına paylaşımlar yalnızca MSB sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır." denildi. 

MSB'den 'Hulusi Akar' dezenformasyonuna cevap!

NE OLMUŞTU?

Terör örgütü YPG/PKK'ya yakın sosyal medya hesapları, Barış Pınarı Harekatı'nı çarpıtmak ve aleyhine manipülasyon yapmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın montajlı fotoğrafını, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın hesabından paylaşılmış gibi göstererek dezenformasyon yapmaya çalıştı.

YPG/PKK yandaşları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zeytin Dalı Harekatı sırasında bir harita önünde çekilmiş Anadolu Ajansının (AA) servis ettiği fotoğrafı kırpıp, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki toprakları kapsayan Türkiye haritasının üzerine monte etti.

MSB'den 'Hulusi Akar' dezenformasyonuna cevap! - Resim : 2

Aynı manipülatör hesaplar, bu tahrif edilmiş harita görüntüsünü alarak, Milli Savunma Bakanı Akar'ın hesabından paylaşılmış gibi gösteren ekran görüntüsünü dolaşıma soktu.

Terör örgütünün manipüle etmek istediği ekran görüntüsü, ABD'deki Türkiye karşıtı Ermeni lobisine ait sosyal medya hesaplarınca da kullanıldı.

Örgüt destekçilerinin, Barış Pınarı Harekatı'nda olduğu gibi Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında da dünya genelinden savaş fotoğraflarını sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullandığı, AA tarafından daha önce birçok kez gözler önüne serilmişti.

.

MSB'den 'Hulusi Akar' dezenformasyonuna cevap! ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Milli Savunma Bakanlığı PKK YPG Hulusi Akar Cumhurbaşkanı Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.