MSB'den dikkat çeken Oruç Reis paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gündemin ilk sırasına yerleşen Oruç Reis'ten haber var. Milli Savunma Bakanlığı Oruç Reis ve ona refakat eden savaş gemilerinin görüntüsünü paylaştı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

''Deniz yetki alanlarımızdaki hak, alaka ve menfaatlerimizin yılmaz ve kararlı koruyucuları Türk Deniz Kuvvetleri, MTA ORUÇ REİS araştırma gemimize refakat ve koruma görevine ilk günkü kararlılıkla ve aynı gemilerle devam etmektedir.''

'AYNI GEMİLER' DETAYI

Söz konusu açıklamada refakat görevinin aynı gemilerle devam ettiğinin belirtilmesi dikkati çekti.

Sabah saatlerinde Oruç Reis'e doğru hareketlenen bir Yunan savaş gemisine Türk fırkateyni tarafından önleme yapıldığı ve bu sırada iki geminin çatıştığı iddia edilmişti. Yunan gemisinin hasar alarak limana çekildiği de iddialar arasındaydı.

 'KEMAL REİS SELAM ÇAKIYOR'

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, bakanlık tarafından yayınlanan görüntünün ne anlama geldiğini paylaştı.

Ağar şu ifadeleri kullandı;

''Milli Savunma Bakanlığı son paylaşımını, dün Yunan Fırkateyni Limnos’u ‘sopalayarak’ bölgeden uzaklaştıran (F-247) Kemal Reis fırkateynimizin #OruçReis’i himaye eden “gün içi görev” görüntüsüyle yaptı.Son hareketini de dikkat lütfen! Hızlanıp, manevraya girip, yan yatarak, sizlere (TÜRK MİLLETİNE) selam çakıyor.''

MSB'den dikkat çeken Oruç Reis paylaşımı ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Gemi oruç reis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.