MSB'den 5 maddede Libya ve İdlib açıklaması!

Libya ve İdlib'te ateşkesin ilan edilmesinin ardından bir açıklama yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı, uygulamalarının yakından takip edildiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 4 gün önce İstanbul'da icra edilen Türkiye ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanları zirvesinde Libya ve İdlib'te ateşkes ilan edilmesi kararının alındığı ve taraflara ateşkes çağrısı yapıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''1. 08 Ocak 2020’de İstanbul’da icra edilen Türkiye ve Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanları zirvesinde, Libya ve İdlib’te ateşkes ilan edilmesi kararı alınmış ve taraflara ateşkes çağrısı yapılmıştır.

MSB'den 5 maddede Libya ve İdlib açıklaması!

2. Libya ve İdlib’te 12 Ocak 2020 saat 00:01’den itibaren ateşkes uygulaması başlamıştır.

3. Her iki bölgede uygulamaya konulan ateşkes, saldırıları durdurarak, can kayıpları ile göç akımlarını önlemek, hayatın yeniden normale döndürülmesine katkı sağlamak suretiyle istikrar ve barışın tesis edilmesi yönünde atılmış önemli bir adımdır.

4. Her iki bölgede ateşkesin ilanından itibaren tarafların ateşkese uyma gayreti içerisinde oldukları, münferit bir iki olay dışında durumun sakin olduğu gözlenmektedir.

5. Ateşkes uygulamaları yakından takip edilmektedir.''

MSB'den 5 maddede Libya ve İdlib açıklaması! ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı İdlib Libya ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.