MSB duyurdu: Asos'ta 140 km derinlikte düzenlenen harekatta 23 terörist öldürüldü!

Asos bölgesine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. MSB'den yapılan açıklamada sayının artması beklendiği belirtildi.

Asos bölgesine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi: Sn. Bakanımız Hulusi Akar'ın açıkladığı, Irak'ın kuzeyinde 140 kilometre derinlikte bulunan Asos bölgesine düzenlenen hava harekâtında ilk belirlemelere göre 23 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiği tespit edildi. Sayının artması bekleniyor.

BAKAN AKAR DUYURMUŞTU

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şırnak'ta düzenlediği basın toplantısında terörle mücadelede yeni dönemin 24 Temmuz 2015'te İkiyaka Dağları'ndaki operasyonla başladığını hatırlattı.

Terör belasından asil milletimizi kurtarmakta kararlı olduklarını belirten Bakan Akar, "Terör örgütü PKK/YPG hiçbir zaman Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir." diye konuştu.
Terörist neredeyse hedeflerinde orasının yer aldığını aktaran Bakan Akar, "Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına son derece saygılıyız. Suriyeliler, Iraklılar bizim kardeşimiz. Onlarla sorunumuz yok. Bizim meselemiz teröristlerle. Biz teröristlerin peşindeyiz. En son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar da bu mücadele devam edecek." ifadelerini kullandı.

140 KİLOMETRE İÇERİ GİRİLDİ

Pençe serisi operasyonların sonuncusu Pençe-Kilit'in büyük bir başarı, azim ve kararlılıkla devam ettiğini aktaran Bakan Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri iki gün önce de hava harekâtı ile 140 kilometre içeri girdi, Asos'ta teröristlere ait mağara, sığınak ve sözde karargâhlarının bulunduğu 16 hedefi büyük bir başarıyla vurdu, tahrip etti." açıklamasında bulundu.
Yapılan operasyonlarla komandoların "girilemez" denilen yerlere tek tek girdiğini ifade eden

Bakan Akar, şunları söyledi:

"İster Irak'ın kuzeyinde adı PKK olsun ister, ister Suriye'nin kuzeyinde adı YPG olsun bunların hepsi aynıdır, hepsi teröristtir. Bunlar 85 milyon vatandaşımızın güvenliğine, birliğine, beraberliğine tehdit olan hainlerdir, alçaklardır. Türkler ve Kürtler kardeştir. Türkler ve Kürtler yüzyıllardır ekmeklerini beraber paylaştı. Bu vatanı beraber kurup ihya ettiler. Biriz, beraberiz; tek yumruk, tek yüreğiz. Bu vatanı beraber kurduk, beraber savunduk. Canımızı omuz omuza ortaya koyduk. Bunun farkında olalım. Teröristlerin arazide yapamadıklarını aramıza fitne sokmak suretiyle birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlar var. Bu konuda dikkatli olmamız gerekir."

Terörle mücadelede kararlılık mesajı da veren Bakan Akar, "Teröristlere kim destek verirse versin, arkasında kim olursa olsun mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda, taarruzi bir ruhla devam edecek." diye konuştu.

Bakan Akar, TSK'nın tüm faaliyetlerinde hem planlama hem icra safhalarında sivillerin yanı sıra tarihî, dinî, kültürel yapılara ve çevreye zarar vermemek için hiçbir ordunun göstermediği hassasiyeti gösterdiğini de kaydetti.

 

 

MSB duyurdu: Asos'ta 140 km derinlikte düzenlenen harekatta 23 terörist öldürüldü! ile ilgili etiketler PKK terör asos msb
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.