NATO hava sahasında ilk kez yaşandı

Mili Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada NATO hava sahasında ilk kez gerçekleşen bir gelişmeyi paylaştı. yapılan açıklamada E-7T HİK uçağının ilk defa bir NATO ülkesi hava sahasında görev gerçekleştirdiğini bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı(MSB), 'NATO Güvence Tedbirleri' kapsamında, E-7T HİK uçağı ile ilk defa başka NATO ülkesi hava sahasında görev gerçekleştirildiğini bildirdi.

 NATO hava sahasında ilk kez yaşandı

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"NATO Güvence Tedbirleri kapsamında, E-7T HİK uçağımız tarafından ilk defa başka bir NATO ülkesi hava sahasında görev icra edildi. 16 Nisan’da Romanya hava sahasında gerçekleşen görevde, Romanya Kontrol İhbar Merkezi ile Link-16 üzerinden hava resmi paylaşımı yapıldı. Romanya hava sahasındaki görev kapsamında, elektronik destek ile deniz resmi oluşturma ve paylaşma faaliyeti de icra edilerek İspanya’da bulunan CAOC (Combined Air Operations Centre) Torrejon’a tespitlerin bildirimi sağlandı"

NATO hava sahasında ilk kez yaşandı ile ilgili etiketler uçak Milli Savunma Bakanlığı NATO Romanya E-7T HİK görev

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.