mRNA aşılarının yan etkileri arasına yenisi eklendi!

mRNA koronavirüs aşılarının olası yan etkileri arasına bir yenisi daha eklendi. Avrupa Birliği İlaç Düzenleyicisi, aşıların kalp rahatsızlığını ile bağlantısı olduğunu belirtti.

Avrupa'nın İlaç Düzenleme Kurulu yaptığı açıklamada, çok nadir görülen kalp iltihabı ile Pfizer ve Moderna'nın kovid-19 aşıları arasında olası bir bağlantı bulduğunu belirterek, aşıların faydalarının herhangi bir riskten daha ağır bastığını vurguladı

KAÇIŞ SENDROMU OLANLARA TAVSİYE

AB İlaç Düzenleyicisi Pfizer, BioNTech ve Moderna şirketlerinin ürettiği mRNA tipi koronavirüs aşılarının olası yan etkileri arasına kalp zarı iltihabının da eklenmesini önerirken; kaçış sendromu hastalığı olan kişilerin Johnson and Johnson'un koronavirüs aşısını kullanmamalarını tavsiye etti.


Geçtiğimiz ay, ABD Gıda ve İlaç Düzenleme Kurumu ergenlerde ve genç yetişkinlerde nadir görülen kalp enflamasyonu için Pfizer/BioNTech, ve Moderna kovid-19 aşılarının bilgi formuna hızla bir uyarı eklemeyi planladığını açıklamıştı.

mRNA aşılarının yan etkileri arasına yenisi eklendi! ile ilgili etiketler aşı kalp
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.