Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri 2020! MTV ödemesi nasıl yapılır?

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri için yıllık ödeme süresinin başlamasına az bir süre kaldı. Milyonlarca insan bu süreyi ve yaşanacak süreçle ilgili gelişmeleri merak eder hâle geldi. İlk ödemeler Ocak ayında yapılmıştı, ikinci ödemeler ise Temmuz ayı itibariyle yapılacak.

Ocak ayı itibariyle Motorlu Taşıtlar Vergisinin ilk ödemeleri yapıldı. Şimdi ise yeni sürece girildi. Bu süreçte ikinci ödeme süreci. İkinci ödemeler Temmuz ayı itibariyle gerçekleştirilecek. MTV ödemeleri için yıllık ödeme süreci yaklaşıyor. Aracın özelliklerine göre değişkenlik gösteren MTV ödeme tutarı, bankalar ya da Gelirler İdaresi Başkanlığı üzerinden yatırılabiliyor. Bununla ilgili neler yapacağınız ile ilgili bilgiler haberimizde yer alıyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri 2020! MTV ödemesi nasıl yapılır?

Süreç şu şekilde gerçekleşecek:

Temmuz ayı MTV ödemesi için son tarih 31 Temmuz 2020 olacak. Ödemeler idare ve bankalar aracılığıyla tamamlanacak. Bu linke tıkladıktan sonra ekranda yer alan "MTV ve Trafik Para Cezası Ödeme" linkini açın.

Ödeme yapabilmek için önce sorgulama yapmalısınız. Borcunuzu 02:00-22:00 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödeyebilirsiniz. Geçmiş yıllar da dahil bu sayfadan sorguladığınız tüm borçlarınızı ödeyebilirsiniz. Yabancı plakaya ilişkin ödeme yapabilmek için, ‘Yabancı plaka ile sorgulama yapmak istiyorum’ kutucuğunu işaretleyiniz.

T.C. kimlik numarası ve ya vergi kimlik numarası bilgilerinden birini girmelisiniz. Plakanızı bitişik girmelisiniz.(Örneğin: 06JJJ06 gibi.) Özel Plaka: Şirket ismi, kişi ismi vb. isimlerin yazılı olduğu plakalardır.(Örneğin: 06 #### A.Ş. 009 gibi.) Karşısınıza çıkan ekranda TC Kimlik ya da Vergi Kimlik Numaranızı, plakanızı girdikten sonra orada yer alan güvenlik kodunu kutucuğa girerek sorgula butonuna basın.

Bilgileri doğru girdikten sonra karşınıza kişisel bilgiler ve araç bilgileri gelecektir. Bu ekranda yer alan "Motorlu Taşıtlar Vergisi" butonuna tıklayın. MTV taksitleriniz karşınıza çıkacaktır. Ödemek istediğiniz MTV taksitini seçtikten sonra öde butonuna tıklayınız. Bu aşamada kredi kartı ile ödeme ekranı aracılığıyla bilgilerinizi girerek ödemenizi bankanızın tanıdığı taksit haklarına göre tamamlayabilirsiniz.

 

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.