Motorin ve benzin 12 lira daha ucuzluyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Brent petrolü 120 dolar civarlarına kadar tırmandırırken 20 lirayı aşan benzin ve motorin fiyatları araç sahiplerini üzdü. Ancak 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan önerinin kabul edilmesi durumunda benzin ve motorine yapılacak ÖTV ve KDV düzenlemesiyle 12 liralık dev indirim herkesi sevindirecek. İşte, 30 Mart benzin, motorin, LPG güncel fiyatı!

Ve sonunda Brent petrol 120 dolar sınırını aştı. Akaryakıt fiyatları bundan olumsuz derecede etkilenirken 1 litre benzin ve motorin fiyatı 20 liranın üzerine kadar çıktı. 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç ise son zamlara sessiz kalmayarak Meclis’e bir önergede bulundu.

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılması adına değişiklik yapılması yönünde Meclis komisyonuna sunulan kanun teklifi bünyesinde indirime gidilmesi istendi.

Motorin ve benzin 12 lira daha ucuzluyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı!

Üst üste gelen zamlar neticesinde akaryakıt fiyatları, sürücülerin kontak kapatmasına sebebiyet verirken İstanbul ile Ankara başta olmak üzere toplu ulaşım ve bilet fiyatları da zamlandı. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş ve Brent petrol fiyatının 120 dolar seviyelerine kadar gelmesi ve Amerika'nın Rus petrolüne ambargo uygulayacağının ortaya çıkması piyasaları derinden sarstı.

Bu süreç zarfında yaşanan dalgalanma ile birlikte benzin ve motorinin litresi 20 lirayı aşarken LPG’nin pompa fiyatı ise 11 lira sınırına kadar gelmesi araç sahiplerini sıkıntıya soktu.

Mağdur durumda kalan araç sahipleri zamlarla boğuşurken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi komisyona gönderildi. Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi olması durumunda benzin ve motorin fiyatlarına ortalama olarak 12 liralık bir indirim yapılacağı iddia edildi.

Motorin ve benzin 12 lira daha ucuzluyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı! - Resim : 2

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 30 Mart

Benzin: 19.79 TL
Motorin (Mazot): 23.64 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 30 Mart

Benzin: 19.98 TL
Motorin (Mazot): 23.72 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 30 Mart

Benzin: 19.90 TL
Motorin (Mazot): 23.72 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

Motorin ve benzin 12 lira daha ucuzluyor! İşte 30 Mart benzin, motorin, LPG fiyatı! ile ilgili etiketler benzin Motorin KDV ÖTV akaryakıt fiyatları lpg brent petrol
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.