Mösyö Taha kimdir? Kaç yaşında?

Özellikle Youtube’da yaptığı Harry Potter’ıın büyülü dünyasına yönelik video yorumlarıyla dikkat çeken önce Mösyö Taha'nın kim olduğu merak edilip araştırılmaya devam ediliyor. Gel Konuşalım isimli programa konuk olan Gülben Ergen'in Mösyö Taha'dan bahsetmesi ile çoğu kişi araştırma yapmaya başladı. Peki, Mösyö Taha kimdir? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Mösyö Taha olarak tanınan Youtube fenomenlerinden Taha Şahin gündeme gelmeye devam ediyor. Bugün Seray Sever ve Cengiz Semercioğlu'nun TV8'de yayınlanan Gel Konuşalım isimli programa konuk olan Gülben Ergen, Youtuber Mösyö Taha'nın ismini hatırlamaya çalışırken, "Neydi o Moda'daki Harry Potter" ifadeleriyle izleyenleri güldürdü. Çoğu kişi Mösyö Taha'nın kim olduğunu merak edip araştırma yapmaya devam ediyor. Peki, Mösyö Taha kimdir? Kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

MÖSYÖ TAHA KİMDİR?

2 Ocak 1994'de Samsun’da doğan Taha Şahin babasının 2001 yılında aldığı Harry Potter Felsefe taşı kitabıyla büyülü dünyaya adımını atmış.Harry Potter sevgisi ilk ozaman aşılanmış. Marmara üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Taha,İstanbul’a taşınmış.2016 yılında Youtube’a ilk videosunu atarak 174 bin aboneye giden serüvenini başlatmış olmuş.

GÜLBEN ERGEN KİMDİR?

Sanat kariyerine oyunculukla başlayan Ergen, sonrasında müzik piyasasına adım atmıştır. Müzik kariyerine ise assolist olarak başlamıştır. 2001 yılında, Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. 2002 yılında Sade ve Sadece albümünün çıkış şarkısı "Abayı Yaktım" ile Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "Yılın Bestesi" ödülünü almıştır. 2004 yılında, Uçacaksın albümü 600.000 satarak MÜ-YAP'tan diamond ödülü almıştır. 2009'da Oğuzhan Koç'la düet yaptığı "Giden Günlerim Oldu" şarkısı ile Resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre bir numarada kaldı.

 Toplam albüm satışı 2 milyonun üzerindedir.

Hayatı ve kariyeri

1972-96: İlk yılları ve kariyer başlangıcı

Gülben Ergen, 25 Ağustos 1972'de İstanbul'da doğdu. Erenköy Kız Lisesi'nde ortaokulu, Kadıköy Ticaret Lisesi'nde liseyi bitirdi. 1987 yılında daha henüz 16 yaşına basmışken Hürriyet gazetesinin düzenlediği Sinema Yıldızı Yarışması'nda ikinci olan Ergen, liseyi bitirdikten sonra mankenliğe başladı.

Başrolünü Bülent Ersoy'un oynadığı 1988 çıkışlı Biz Ayrılamayız, Ergen'in ilk sinema deneyimi olmuştur. Aynı yıl Kartal Tibet'in yönetmenliğinde çekilen Deniz Yıldızı filminde Kenan Kalav ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Bu filmlerden sonra Cüneyt Arkın ile Av, Eşref Kolçak ile Kanun Savaşçıları filmlerinde yer alan Ergen, kendisinden beş yaş büyük ağabeyini bir trafik kazasında kaybetti.

1994'te Maksim Gazinosu'nda İbrahim Tatlıses'in alt kadrosunda çıkan Ergen, Tatlıses'in "Haydi Söyle" adlı klibinde de yer aldı. Müzik kariyerine bu dönemlerde başlangıç yapan Ergen, Nurdan Torun'un da alt kadrosunda görev aldı. Daha sonra İbrahim Tatlıses'in yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünü oynadığı Fırat dizisinde yer aldı.

 

1997-2001: Merhaba, Marziye, Kör Aşık ve Dadı

Gülben Ergen, Eylül 1997'de ilk albümü Merhaba'yı Elenor Müzik etiketiyle çıkardı. Albümdeki "Sana Sana", "Yaramaz", "Aşkta Kural Tanımam", "Boşvere Boşvere", "Sensiz Mutlu Olamam" şarkılarına klip çekildi.

Aralık 1999'da şarkıcının ikinci stüdyo albümü Kör Aşık yayımlandı. Albümde Şehrazat ve Sezen Aksu gibi söz yazarları yer aldı. Aynı sıralar Gümbür Gümbür Gülbence adlı televizyon programını yapan Ergen, 1998-2001 yılları arasında Marziye dizisinde aynı adlı karakteri canlandırdı.

2001 yılında Show TV'de yayınlanan Haldun Dormen ve Kenan Işık ile birlikte Dadı adlı dizide Melek karakterini canlandırarak hayran kitlesini genişletti. 2001'de Gülbence adlı bir dergi çıkaran Gülben, 2002 yılında Sade ve Sadece adlı bir albüm çıkardı ve 2002 yılında Hürrem Sultan dizisinde Hürrem Sultan'ı canlandırdı.

2002-06: Sade ve Sadece, Uçacaksın

Ergen'in üçüncü stüdyo albümü Sade ve Sadece, Neşe Müzik tarafından Haziran 2002'de yayımlandı. Albümün çıkış parçası "Abayı Yaktım"ın ardından ikinci klip olarak yayınlanan "(Sade ve Sadece) Elveda" şarkısı, MTV Turkey Top 5 Chart listesinde iki hafta bir numarada kaldı. Ardından sırasıyla "Sandık Lekesi", "Arka Sokaklar" ve "Teşekkür Ederim" klipleri gösterime girdi. Aynı dönemde şarkıcı Gülbence adlı bir dergi çıkardı.


Şubat 2004'te şarkıcının dördüncü stüdyo albümü Uçacaksın satışa sunuldu. Albümü tanıtmak için İstanbul'da verdiği konser yıl sonunda Gülben Ergen Live in İstanbul adıyla DVD olarak çıktı. "Uçacaksın", "Kandıramazsın Beni", "Küt Küt", "Ayrılmam" ve "Gencecik Delikanlı" şarkılarına video klip çekilen albüm yıl sonuna kadar Türkiye'de 600 bin kopya sattı. 2005'te "Fıkır Fıkır" adlı bir şarkı çıkardı ve bu şarkıyı Uçacaksın albümüyle birleştirerek Fıkır Fıkır 9+1 adıyla piyasaya sürdü.

Gülben Ergen, Eylül 2004'te Mustafa Erdoğan ile evlendi.

2006-09: Gülben Ergen, Aşk Hiç Bitmez ve Uzun Yol Şarkıları

Şarkıcının kendi adını taşıyan beşinci stüdyo albümü Gülben Ergen, Haziran 2006'da Seyhan Müzik etiketiyle çıktı. Çıktığı yıl Türkiye'de 180 bin kopya satan albümdeki "Yalnızlık", "Lay La Lay Lalay", "Yani" ve "Aşksın Sen" şarkılarına video klip çekildi. Şarkıcı albüm için Sezen Aksu, Şehrazat, Yıldız Tilbe, Yalın ve Nazan Öncel gibi meslektaşlarıyla çalıştı. Aynı yıl Kanal D'de yayınlanan Gönül dizisinde oynadı. Ocak 2007'de ilk çocuğu Atlas'ı dünyaya getirdi.

Mart 2008'de altıncı stüdyo albümü Aşk Hiç Bitmez'i Seyhan Müzik aracılığıyla yayımladı. Albümdeki "Sürpriz", "Avrupa", "Bay Doğru" ve "Ya Ölümsün Ya Düğün" şarkılarına klip çekildi; bunlardan "Avrupa" şarkısı Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olan Türkiye millî futbol takımına destek amacıyla yeniden düzenlenerek Ege Çubukçu ile düet hâline getirildi ve single olarak yayımlandı. Mayıs'ta şarkıcı, Atv'de yayınlanan Gülben Ergen'le Sürpriz programını sunmaya başladı. Aynı sıralarda gelirlerini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışladığı Gülben'den Masallar adlı bir kitap çıkardı.

Ergen'in yedinci albümü Uzun Yol Şarkıları, Nisan 2009'da Seyhan Müzik tarafından yayımlandı. Bu albüm kendisinin diğer albümlerinden farklı olarak tamamen canlı kaydedildi, akustik öğeler içermedi ve şarkıların hazırlığında bilgisayar kullanılmadı. Albümün çıkış şarkısı olan "Giden Günlerim Oldu", Türkiye Resmî Listesi'nde bir numaraya kadar yükseldi. Şarkı, 2009 yılında dijital alanda en çok satış yapan şarkı olmuştur. Haziran 2009'da şarkıcı ikiz bebekleri Ares ve Güney'i doğurdu.

2011-13: Şıkır Şıkır, Hayat Bi' Gün, Sen

Gülben Ergen 2011 yılında çıkacak yeni albümünün habercisi olan "Şıkır Şıkır" isimli bir single çıkarmıştır. Bu şarkıda Mustafa Sandal ile düet yapmıştır. Şarkının klip yönetmenliğini ise ünlü fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı yapmıştır. Single Albümünün müzik yönetmenliğini Taşkın Sabah üstlenirken Miks ve masteringini ise Tarık Ceran yaptı. Ergen, "Şıkır Şıkır" single'nın İstanbul’daki ilk konserini 27 Temmuz da Kuruçeşme Arena da sevenlerinin ve hayranlarının karşısına çıktı. Şarkının klibi ilk yayımlandığı 3 gün içerisinde Youtube'da 150 000 defa izlenmiştir. Şarkı, Türkiye resmî listesi'nde 1 numaraya yükselerek Ergen'nin ikinci 1 numara başarısı olmuştur.

Gülben Ergen ile Mustafa Erdoğan evliliklerini Nisan 2012'de bitirdi.

Gülben Ergen Kuruçeşme Arena Konserinden sonra yeni albümünün çalışmalarını tamamlamış ve Hayat Bi' Gün isimli albümünü Ağustos ayında piyasaya sunmuştur. Taşkın Sabah'ın müzik direktörlüğünde hazırlanan albümde Fettah Can, Ersay Üner, Eflatun, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal gibi değerli söz yazarı ve bestecilerin eserleri bulunurken, miks ve masteringini Tarık Ceran yaptı. Bu albümde ilk klip söz ve müziği Serdar Ortaç'a ait olan Yarı Çıplak isimli şarkıya çekilmiştir. Albümün ikinci klibi ise söz ve bestesi Ersay Üner'e ait olan Tesadüf isimli slow parçaya çekilmiştir ve şarkı 2011 kışının slow hitleri arasına girmiştir. Gülben Ergen 2012 bahar aylarında ise büyük bir imaj değişikliği geçirerek söz ve müziği Eflatun'a ait olan yüksek tempolu Vıdı Vıdı isimli şarkısına klip çekmiştir. Bu klip ile büyük bir görsellik sunan sanatçı müzik otoritelerinden tam not almıştır.

2012 yazında ise Gülben Ergen röportajlarında bu albümde Metin Arolat ve Kenan Doğulu'ya ait şarkıları geri çektiğini ve onları başka zamanlar için sakladığını belirtmiştir. İşte bu şarkılardan söz ve müziği Kenan Doğulu'ya ait olan "Durdurun Dünyayı" isimli şarkı 2012 Ağustos ayında dinleyicilerle buluşmuştur. Bu single çalışmasında Ozan Doğulu ve Taşkın Sabah'a ait şarkının iki düzenlemesi bulunmaktadır. Sanatçı, 24 Ağustos 2012 tarihinde dördüncü kez Turkcell Kuruçeşme Arena'daki konserine büyük bir görsel şov ile izleyicilerinin karşısına çıkmıştır.

2013 yılının Haziran ayında ilk EP albümü olan Sen'i piyasaya sürdü. Çıkış şarkısı olarak söz ve müziği Mert Ekren'e ait olan "Sen" şarkısını yayımladı. Şarkı Türkiye resmî listesi'nde 2 numaraya kadar yükselmeyi başardı.Eylül ayında yeni kadın programı 'Gülben' ile Show TV ekranlarında izleyiciyle buluştu.

Mösyö Taha kimdir? Kaç yaşında? ile ilgili etiketler TV8 Gülben Ergen Cengiz Semercioğlu YouTuber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.