‘MOSSAD’IN KÖKENİ ESKİ AHİT’TE!’

İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ, SuperHaber YouTube kanalında yayınlanan ‘Mevzu Derin’de Gazeteci İbrahim Baran’ın sorularını yanıtladı…

Bugün istihbarat faaliyetleri ile ismi ön plana çıkan İsrail’in bu alandaki tecrübesi binlerce yıl öncesine kadar uzanıyor. Eski Ahit’te istihbarat çalışmalarıyla ilgili önemli ip uçları bulunuyor.

SuperHaber YouTube kanalının yeni programı ‘Mevzu Derin’de, İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ ile Gazeteci İbrahim Baran, tarihi metinler üzerinden istihbarat dünyasına doğru gizemli bir yolculuğa çıkıyor.

‘MOSSAD’IN KÖKENİ ESKİ AHİT’TE!’

ALPARSLAN ERTUĞ: İSRAİLOĞULLARI’NIN ÇÖLDE DOLAŞIP KENDİLERİNE YURT ARAYACAKLARI ZAMAN ZAPT EDECEKLERİ HER YERE ÖNCE CASUSLAR GİDİYOR!

'Mevzu Derin’in ikinci bölümünde eski Ahit’teki metinler analiz edildi. İstihbarat Uzmanı ve Sovyetolog Alparslan Ertuğ “Eski Ahit’i baştan sona incelediğinizde tek şey görüyorsunuz: İsrailoğulları çölde dolaşıp kendilerine yurt ararken zapt edecekleri her yerde önde casuslar yürüyor, arkada da askerler. Önümüzdeki bölümlerde göreceğiz istihbarat doğru ve sağlam yapmışlarsa başarılı oluyorlar, hatalı istihbaratın sonucu hüsran oluyor. Eski Ahit’teki mevzuyu anlamadan bugünkü İsrail’i anlamak çok mümkün görünmüyor. Ben İsrail’de de 90’lı yıllarda bulundum. Enteresan bir toplumsal organizasyonu olan, tehlike anında tek parça haline gelebilen ve çok hızlı tepki verebilen bir toplum. Öyle sanıyorum ki 3-4 bin sene önceden gelen kültürel bir kod DNA’larına işlemiş.” ifadelerini kullandı.

Alparslan Ertuğ ve İbrahim Baran ile ‘Mevzu Derin’in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

‘MOSSAD’IN KÖKENİ ESKİ AHİT’TE!’ ile ilgili etiketler MOSSAD Alparslan Ertuğ ibrahim baran Mevzu Derin eski Ahit

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.