Morgan Stanley: Merkez Bankası 2021'in sonuna kadar faizi sabit tutabilir

Merkez Bankası'nın faiz kararına tepkiler devam ediyor. Morgan Stanley, yayınladığı araştırma raporunda Türkiye'de faizlerin bu yıl ve gelecek yıl sabit kalabileceğini belirtti. Yıl sonunda doların 7 TL'ye çekilebileceği belirtilen raporda enflasyonun yukarı yönlü hareket yapması durumunda ise yeni faiz artırımlarının gelebileceğinin altı çizildi.

Morgan Stanley, TCMB faiz kararına ilişkin değerlendirmesinde, Merkez Bankası’nın politika faizi ve efektif fonlama oranını aynı hizaya getirerek piyasa beklentilerini karşıladığı belirtti. Öyle ki bankanın ağırlıklı ortalama fonlama maliyetiyle bir hafta vadeli repo ihalelerinin faizi arasındaki fark neredeyse kapandı.

GÜÇLÜ MESAJ VERİLDİ

Bankanın enflasyonu kontrol etmek için para politikasını sıkı tutacağı yönünde güçlü bir mesaj verdiği belirtilen rapora göre kurum, faizlerin bu yıl ve gelecek yıl sabit kalmasını bekliyor. Morgan Stanley, enflasyonun yukarı yönlü sürpriz yapması durumunda daha fazla faiz artırımı ihtimali olduğunu düşünüyor.

DOLAR YIL SONU 7 TL

Dolar/TL kurunda 2021 yılına ilişkin herhangi bir tahmin vermeyen kurum, yıl sonu haftaları boyunca 7 seviyesine kadar çekilebileceğini savundu.

 

Morgan Stanley: Merkez Bankası 2021'in sonuna kadar faizi sabit tutabilir ile ilgili etiketler Merkez Bankası faiz morgan stanley
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.