Mor Beyin uygulaması nedir?

Araştırmadaki en önemli kriterin ByLock’ta kalma süresi (saniye) olduğu öğrenildi. Mor Beyin adlı şirketin uygulamalarını kullanırken ByLock’ta saniyelerle iz bırakan kişiler ile örgüt üyelerinin kullanım süreleri arasında önemli bir fark olduğu belirlendi. FETÖ’cü yazılımcılara ait olduğu tespit edilen Mor Beyin adlı şirketin çıkardığı farklı uygulamalar üzerinden Bylock’ta IP adresi bırakıldığı ve bazı insanların mağdur olduğu yönünde bazı iddialar ortaya atılmıştı. Bylock programını indirmemiş kişilerin, Morbeyin.com’un uygulamalarını kullandığında, direkt Bylock serverlarına bağlanmış gibi göründükleri ortaya çıkmıştı. Peki, Mor Beyin nedir? ByLock'a mı yönlendiriyor? Detaylar haberimizde...

ByLock’u bazı uygulama programlarıyla ilişkilendirerek masum insanları karanlık bir kumpasın içine çekmek isteyen FETÖ’nün planı MİT’e takıldı. Uzun süredir titiz bir çalışma yürüten MİT, iradeleri dışında telefonlarına ByLock izi bırakılan çok sayıda kişiyle ilgili raporunu tamamladı. Yeni listeler Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Buradan da Türkiye genelindeki tüm savcılıklara listeler gönderecek. Böylece FETÖ’nün hem devleti hem toplumu hedef alan şeytani planının mağduru olan insanlar aklanacak. MİT, ByLock’u masum insanları da tuzağa düşürecek şekilde tasarlayan FETÖ’nün kumpasını da bitirdi. Örgüte ait Mor Beyin adlı şirketin uygulamalarını telefonlarına indirerek bilmeden ‘ByLock izi’ bırakanlar MİT’in neşteriyle listelerden çıkarıldı. Yeniden oluşturulan listeler savcılıklara gönderildi. Peki, Mor Beyin nedir? ByLock'a mı yönlendiriyor? Detaylar haberimizde...

mor_beyin_nedir

MOR BEYİN NEDİR?

Ekim 2017’ye kadar bilinmeyen bir olay tespit edildi. FETÖ tespit edileceğini anlayınca, 2014'lerde bir program geliştirmiş. 'Mor Beyin' diye, 'morbeyin.com' Bunun altına çeşitli aplikasyonlar yerleştirmiş. Namaz saatlerini sorduğunuz, Türkçe-İngilizce sözlük aplikasyonu, müzik uygulaması indirdi...

Sizin hiç alakanız yok FETÖ ile evinizden işinize giderken müzik dinleyeyim diyorsunuz, namaz saatini merak ediyorsunuz. Herkesin dünya görüşüne göre bir şey var.

Oraya girdiğinizde sizi Bylock'un yurtdışındaki sunucusuna 1 piksellik basit bir şey indirerek yönlendirmiş ve 1-2 saniye telefonunuz ByLock ile bağlanmış görünüyor.

"FETÖ’NÜN NE KADAR TEHLİKELİ BİR ÖRGÜT OLDUĞUNU ORTAYA ÇIKARDI"

FETÖ tarafından geliştirilen “Mor Beyin” yazılımıyla, aralarında namaz vakti, müzik ve oyun sitelerinin de olduğu 8 uygulamaya gizli ByLock bağlantısı yerleştirilmesiyle ilgili Aydınlık'a açıklamalarda bulunan Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi, “Bu kumpas FETÖ’nün ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu, tezgâhladıkları şeytani kaos planlarını bir kez daha ortaya çıkardı” dedi. Balyoz, Ergenekon, Poyrazköy ve Odatv gibi davalarda hazırladıkları raporlarla sahtecilikleri ortaya çıkaran adli bilişim uzmanları Koray Peksayar ve Tuncay Beşikçi, söz konusu uygulamaları kullanan kişilerin farkında olmadan ByLock sunucusuna yönlendirildiklerini ve böylece telefonlarında “ByLock izi” oluştuğunu saptamışlardı. Kullanıcıdan bağımsız ve habersiz olarak gerçekleşen yönlendirme yüzünden, kullanıcının telefonunda ByLock programı yüklü olmadığı halde ByLock sunucusuyla bağlantı kurmuş gibi gözüküyordu.

oagjeuhgreg

SAVCILIĞIN AÇIKLAMASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma ağı ByLock'a ilişkin açıklama yaptı.Açıklamada şöyle denildi:

FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü üyelerinin haberleşme amacıyla kullandıkları ByLock adlı uygulamaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal eden bazı ihbar ve şikayetler üzerine yapılan inceleme sonuçları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasında yarar görülmüştür. ByLockörgut içi gidi haberleşme amacıyla geliştirilmiş ve bu özelliğiyle yürütülen soruşturmalarda örgüt üyeliğinin ispatında başvurulan önemli bir delildir. Uygulamanın bu özelliği ile delil değeri Yargıtay içtihatlarıyla da teyit edilmiş, kişilerin bu ağa dahil olduğunun kesin kanaate ulaştıracak teknik verilerle tespiti halinde örgüt üyeliğinin dayanağı olacağı ortaya konulmuştur. Bu önemli ispat arasında delil güvenliğinin sağlanması ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik hayati mücadelenin sağlıklı biçimde sürdürülmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığımıza intikal eden şikayet ve ihbarlar değerlendirilmiş, konunun incelenmesi ve araştırılması amacıyla bir soruşturma açılmıştır. Soruşturma kapsamında ulaşılan bilgi ve belgeler Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu'na gönderilmiş, konunun her yönüyle incelenmesi ve araştırılması talimatı verilmiştir.

YARGIYA TEKRAR DEĞERLENDİRİN ÇAĞRISI

Bağlantı tespitleri teknik yönlendirmeye dayandığı belirlenen 11.480 GSM numarası ile ilgili tespitler İl Cumhuriyet Başsavcılıklan'na ve Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcılıklan'na iletilmiş, soruşturma sonucunda ulaşılan bulgular ve düzenlenen raporlar gereğinin takdiri için ilgili mercilerle paylaşılmıştır. Bu gelişmeler ışığında, ByLock sunucularına, bilgi ve iradeleri dışında yönlendirildiği tespit edilen GSM numarası kullanıcılarının hukuki durumlarının, soruşturma dosyalarında yer alan diğer delillere göre soruşturma makamlarınca değerlendirilmesi gerekmektedir. Türk yargısı ve onun önemli bir kurumu olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Devlet ve millete ihanet içindeki FETÖ/PDY üyelerinin hak ettikleri cezayı almaları için bugüne kadar kararlılıkla çalışmış, aynı şekilde FETÖ/PDY ile mücadeleyi sulandırmak amacıyla soruşturmalara isimleri karıştırılmış magdurlarının tespit edilebilmesi için de büyük çaba sarf etmiştir. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı aynı hassasiyetle çalışmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Mor Beyin uygulaması nedir? ile ilgili etiketler ByLock FETÖ mor beyin nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.