Moody's ve Fitch'e, OECD'den Türkiye yanıtı!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD, Türkiye'nin 2018 büyüme tahminini 5.1 olarak açıkladı. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Service ise, bugün Türkiye'nin 2018 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4'ten yüzde 2.5'e düşürdüğünü açıklamıştı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) Mayıs 2018 Ekonomik Görünüm Raporu'na göre kurumun 2018 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini yüzde 5.1 seviyesinde bulunuyor. Kurumun 2019 yılına ilişkin Türkiye büyüme tahmini ise yüzde 5.0.

OECD ÜLKELERİNİ VE EURO BÖLGESİ'Nİ İKİYE KATLADI

OECD ülkelerinin tamamına yönelik büyüme beklentileri ise 2018 ve 2019 yılları için sırasıyla yüzde 2.6 ve yüzde 2.5 seviyelerinde bulunuyor.

Euro Bölgesi'nde ise OECD büyüme beklentisi sırasıyla yüzde 2.2 ve yüzde 2.1 seviyelerinde bulunuyor.

FİTCH'TEN SONRA MOODY'S DE DEVREYE GİRDİ

Geçtiğimiz hafta Fitch Raftings Türkiye hakkında üst üste 3 kez açıklamalarda bulunmuş, Türkiye'yi kredi notunu düşürmekle tehdit etmişti. Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Moody's de bugün yayımladığı raporla Türkiye'nin büyüme tahmini düşürürken, ekonomi üzerinde daha fazla aşağı yönlü risk gördüğünü belirtti. Raporda, Türkiye'nin büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 4'ten yüzde 2.5'e, gelecek yıl için ise yüzde 3.5'ten yüzde 2'ye indirildiği ifade edildi.

İşte OECD'nin yayınladığı ülkeler bazında büyüme beklentisine ilişkin tahminler ve önceki yıllara ait gerçekleşmeler... 

Moody's ve Fitch'e, OECD'den Türkiye yanıtı!

 

Moody's ve Fitch'e, OECD'den Türkiye yanıtı! ile ilgili etiketler Fitch Moody's oecd büyüme tahmini
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.