Montrö bildirisi davasında yeni gelişme: 12 emekli amiralin rütbelerinin sökülmesi istendi

Montrö bildirisi davasında savılık mütalaasını verdi. Mütalaada 103 emekli amiralin yargılandığı davada 12 emekli amiralin rütbelerinin sökülmesini istedi. Öte yandan 91 sanık için beraat kararı çıkması yönünde görüş belirtildi.

"Amirallerin Montrö bildirisi'' davasında savcı mütalaasını açıkladı.

Aralarında Atilla Kıyat, Ergün Mengi ve Türker Ertürk'ün olduğu 12 sanık için 12 yıla kadar hapis, 91 sanık için beraat talep edildi.

"Amirallerin Montrö bildirisi" olarak bilinen açıklamada imzası bulunan 103 emekli amiral hakkında "devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçundan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Montrö bildirisi davasında yeni gelişme: 12 emekli amiralin rütbelerinin sökülmesi istendi ile ilgili etiketler dava Savcılık montrö bildirisi emekli amiral rütbe sökme mütalaa
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.