Monolit gizemi Göbeklitepe'ye sıçradı

Şanlıurfa il merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede olan ve tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen Göbeklitepe yakınlarında araziye yerleştirilmiş metal blok bulundu. Üzerinde Göktürkçe ifadelerin yer aldığı blok, geçtiğimiz aylarda dünyanın çeşitli noktalarında bulunan monolitlere benzetildi.

Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle ‘tarihin sıfır noktası’ olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada, sabah saatlerine 3 kenarı bulunan 3 metre uzunluğunda 45 santim genişliğinde metal blok bulundu.

GÖKTÜRKÇE YAZILAR YER ALIYOR

Araziye dikilen metal bloğu gören mahalleli, durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri de blokta inceleme yaptı.

Metal blokun üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Ayı görmek istiyorsan gökyüzüne bak' yazıldığı belirlendi.

Monolit gizemi Göbeklitepe'ye sıçradı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Güvenlik güçleri, daha önce ABD ve Romanya'da bulunan monolitlere benzerliği ile dikkat çeken metal bloğun kimler tarafından ne amaçla araziye dikildiğinin belirlenmesine yönelik çalışma başlattı.

ABD VE ROMANYA'DAKİ MONOTİTLER

Geçtiğimiz yıl ABD'nin birçok noktasında metalden monolitler bulunmuş, bu haberler tüm dünyanın ilgisini çekmişti. 

Stanley Kubrick’in ‘2001: A Space Odyssey’ filmindeki gizemi anımsatan monolitlerin, filmin hayranları tarafından bölgelere yerleştirildiği iddia edildi.

Söz konusu yapının kaybolmasının ardından, önce Romanya'da sonrasında ise California eyaletinde yer alan Atascadero kasabasında yeni bir monolit keşfedilmişti.

Monolit gizemi Göbeklitepe'ye sıçradı ile ilgili etiketler Şanlıurfa monolit göbeklitepe göktürkçe
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.