Mogadişu'da polis konvoyuna bombalı saldırı gerçekleşti!

Somali'nin başkenti Modagişu'da polis konvoyuna yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı sonucu 5 kişi hayatını kaybetti.

Somali'nin hükümet kontrolü altında bulunan Banaadir bölgesinde bulunan başkent Modagişu'da, polis konvoyuna yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. 

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ

Mogadişu'da çok sayıda Türk unsuru bulunuyor ve Türkiye ile Somali arasındaki ilişkiler gem genişliyor hem de derinleşiyor. Afrika'nın boyunuzu ise özellikle Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye ile rekabet ettiği sahalardan. Bölgede hükümet ve Türk unsurlarına yönelik  El Şebab saldırıları sıklıkla gündeme geliyor. 

POLİS: BANAADİR POLİS MÜDÜRÜNE SÜİKAST GİRİŞİMİYDİ

Somali polis sözcüsü Sadik Aden yaptığı açıklamada, saldırıda Banaadir Polis Müdürü Farhan Mohamud'u taşıyan aracın hedef alındığını belirtti. Saldırının can kaybına yol açtığını belirten Aden, Mohamud'un saldırıdan sağ kurtulduğunu ifade etti.

Mogadişu'da polis konvoyuna bombalı saldırı gerçekleşti!

EN AZ 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Somali medyası ise adı açıklanmayan polis yetkililerine dayandırılan haberinde ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiğini, Qarole'nin korumaları da dahil olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığını aktardı.

BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmazken, patlamanın etkisiyle çevredeki binaların hasar gördüğü ifade edildi.

Banaadir, başkentin de içinde bulunduğu idari bir bölge.

Mogadişu'da polis konvoyuna bombalı saldırı gerçekleşti! ile ilgili etiketler Saldırı polis mogadişu banaadir bombalı müdür
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.