Mogadişu'da kafeye giren intihar bombacısı kendini patlattı!

SuperHaber öngörmüştü: Afganistan'dan sonra Somali giderek ısınıyor. Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirilen intihar saldırısında 7 kişi hayatını kaybederken, 10 kişi yaralandı. Halane askeri üssü ile askeri akademi arasında gerçekleşen saldırı, Somali hükümetine bir göz dağı denemesi olarak algılanırken, Al Şabab'dan şüpheleniliyor. Yetkililer, güvenlik gerekçesiyle ayrıntıları daha sonra vereceklerini aktardı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun Wadajir bölgesinde intihar saldırısı gerçekleştirildi.

'ÖLÜ SAYISI HER AN ARTABİLİR'

Güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan bir polis memuru, bir kafeye giren intihar saldırganının üzerindeki bombayı patlattığını, saldırıda 5'i asker 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını aktardı.

Başka bir polis memuru da, "Patlama, şiddetli olduğu için ölü sayısı her an artabilir. Ayrıntıları daha sonra verebiliriz" dedi.

Görgü tanıkları ise Wadajir bölgesindeki Halane askeri üssü ile askeri akademi arasındaki bir bölgeden duman yükseldiğini gördüklerini belirtti.

SALDIRIYI ÜSTLENEN OLMADI, AL ŞABAB'DAN ŞÜPHELENİLİYOR

Hükümet yetkililerinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, saldırıyı da henüz üstlenen olmadı.

Fakat Al Şabab'ın bölgede etkin olduğu ve daha önce de birçok kanlı saldırıya imza attığı biliniyor.

Mogadişu'da kafeye giren intihar bombacısı kendini patlattı! ile ilgili etiketler Somali terör İntihar bomba Saldırı mogadişu al şabab kafe
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.