Mogadişu'da askerlere intihar saldırısı: En az 15 asker hayatını kaybetti!

Türkiye'nin birçok yatırımı olduğu ve yardımlaşma amacıyla ordusunu eğittiği Doğu Afrika sahili ülkelerinden Somali'nin başkenti Mogadişu'da askeri bir kampa intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda en az 15 asker yaşamını yitirdi.

Yerel yetkililerin yaptıkları açıklamaya göre en az 15 Somalili asker, bir intihar bombacısının Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirdiği terör saldırısı sonrası yaşamını yitirdi. 

EL-ŞABAB BÖLGEDE İSTİKRARSIZLIĞA SEBEP OLUYOR

Bölgede en çok terör faaliyetini üstlenen örgüt El-Şabab, daha önce de birçok kez saldırılarıyla can ve mal kaybına neden olmuştu. 

SOMALİ'DE BULUNAN BİR ÇOK TÜRK UNSURU MEVCUT

Somali'deki askerleri ise Türkiye eğitiyor. Somali'nin başta gelen müttefiklerinden olan Türkiye Cumhuriyeti, terör, iç savaş ve açlık ile mücadelesinde resmi hükümete destek olmak için bölgede faaliyetlerini sürürüyor. 

ERDOĞAN'IN 'KARDEŞLİK ESASLARINA DAYALI' AFRİKA POLİTİKASI 

Özellikle Mogadişu'da okullar, hastaneler ve altyapı çalışmaları yapan Türkiye, Somali ordusunu da eğitiyor ve saldırıya uğrayan kampın tanımına benzer kampları mevcut. 

Saldırıya uğrayan kampın detayları geliyor...

Mogadişu'da askerlere intihar saldırısı: En az 15 asker hayatını kaybetti! ile ilgili etiketler Somali asker Saldırı kamp
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.