Mobilya değil çocuk ticareti mi?

Dünya gündemine bomba gibi düşen Wayfair ile ilgili kan dondurucu çocuk ticareti ve pedofili iddiaları herkesi derinden sarstı. Bu iddialar birer komplo teorisi mi, yoksa gerçeklik payı var mı? İşte korkunç iddiaların ortaya çıkışından itibaren yaşananlar…

Mobilya ve ev eşyaları satan e-ticaret şirketi Wayfair ile ilgili akılalmaz iddialar dünyayı ayağa kaldırdı. Online mobilya satan alışveriş sitesi Wayfair'de kayıp çocuk isimleri ile insan ticareti yapıldığı iddia edildi. Sosyal medyaya paylaşılan fotoğraflar ve Amerikan televizyon kanallarında bulunan haberler iddiaları güçlendirdi. Amerika'da kayıp çocukların isimlerini kendi ürünlerinin isimleri olarak kullanan Wayfair, böylece e-ticaret yapmaya başlamış. Amerika’da kayıp çocuklarının isimlerinin bu ürünlere verilmesinin büyük tepki çekmesinin ardından internet sitesinden kaldırması daha fazla şüphe yarattı.

Türkiye e-ticaret devi Trendyol da benzer bir suçlamayla gündeme geldi. Trendyol’da astronomik fiyatlara bilinmedik bir markanın çocuk kıyafetleri satması ilk dikkat çeken kısım oldu. Başka bir satıcının yine astronomik fiyata halı satması, bir başka satıcının astronomik fiyata ismi ve açıklaması manidar olan bir çocuk kitabı satması ve bir satıcının da çocuk oyuncağını yine astronomik fiyata ve manidar açıklama ile satması çocuk satılıyor iddialarını doğurdu.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

Trendyol, fahiş fiyatlara satılan çocuk kıyafetleriyle ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında belirtilen fiyatlardan hiç satış yapılmadığını belirterek, yüksek fiyatların veri girişleri ile ilgili hatalı işlemlerden kaynaklandığını bildirildi. 

İşte o açıklama:

Trendyol olarak hassasiyetle yakından takip ettiğimiz sosyal medyadaki iddialara ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

Türkiye’nin Trendyol’u olarak onbinlerce satıcıyı müşterimizle buluşturduğumuz Pazaryeri modelimizde ürün isimleri, açıklamaları ve fiyatları satıcılarımız tarafından belirlenmektedir. 15 milyondan fazla ürün bulunan platformumuzda, veri girişleri ile ilgili hatalı işlemlerle karşılaşılabilmektedir. Hatalı veri girişlerini ve her türlü ayrımcılık içeren söylemleri takip ediyor ve satıcılarımızı bilgilendirerek platform kuralları gereği, ürünleri yayından kaldırıyoruz. ‘Şikayet et’ özelliği ile müşterilerimiziden aldığımız bildirimleri de ivedilikle inceliyoruz. Ayrıca platform olarak satıcılarımızın hatalı veri girişlerini ve operasyonlarını iyileştirmeye yönelik eğitimleri düzenli olarak gerçekleştirmeye ve kontrol mekanizmalarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz.

Sosyal medyadaki iddialarda yer alan ürünlerle ilgili yaptığımız incelemelerde, belirtilen fiyatlardan hiç satış yapılmadığı ve bu durumun veri girişlerindeki hatalardan kaynaklandığı gözlenmiştir. Türkiye’nin Trendyol’u olarak markamızın böyle bir iddia ile yan yana gelmesinden son derece üzgünüz. Böyle bir konuda kamuoyunda oluşan haklı hassasiyeti en içten şekilde paylaştığımızı ve konunun kesinlikle karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz.

Mobilya değil çocuk ticareti mi?

Wayfair ile ilgili kan donduran çocuk ticareti ve pedofili iddiaları SuperHaber YouTube kanalında yayında...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Mobilya değil çocuk ticareti mi? ile ilgili etiketler Trendyol WayFair çocuk ticareti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.