MKEK işçileri Mehmetçiğe destek için her gün fazla mesai yapıyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde terör unsurlarına karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılan yerli ve millî mühimmatın büyük kısmının üretildiği Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda (MKEK) işçiler, ücretsiz bir saat fazla mesai yaparak harekâta destek oluyor.

İşçilerin isteğiyle ilk olarak fabrikanın imalat bölümünde başlatılan gönüllü fazla mesai uygulaması, daha sonra kurumun Kırıkkale'deki bütün birimlerine yayıldı. Mühimmat Fabrikası Müdürü Selahaddin Adil Kılınçkaya, Zeytin Dalı Harekâtı'nda kullanılan mühimmatı üretmek için yoğun şekilde çalıştıklarını söyledi.

Kılınçkaya, "İşçilerimiz, askerimizin gösterdiği gayrete karşı 'biz ne yapabiliriz' diye düşünmüş. Üretimi hızlandırmak ve ihtiyaçları zamanından önce karşılamak için her gün bir saat fazla çalışmaya başladılar. Hiçbir ücret talep etmeden böyle bir kampanya başlattılar. Operasyonda kullanılan uçakların ve obüslerin attığı bütün mühimmatlar bu fabrikada üretilmekte. O yüzden gece gündüz demeden çalışıyoruz" dedi.

İşçilerden Satılmış Karakaya ise, "Mehmetçik için bir saat fazladan çalışıyoruz. İlk gün 25 arkadaşla başladık. Şu anda fabrikadaki bütün arkadaşlarımız bize destek verdi. TSK'nın sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

MKEK işçileri Mehmetçiğe destek için her gün fazla mesai yapıyor! ile ilgili etiketler MKEK
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.