Mizah adı altında büyük skandal!

Sosyal medyada bir grup erkek tarafından ortaya atılan 12 Nisan tecavüz günü ilan edilmesi tartışma yarattı. Yapılan paylaşımlar özellikle kadınlar tarafından büyük tepki gördü. Emniyet skandal paylaşımlardan dolayı soruşturma başlattı.

Taciz, tecavüz ve cinsel istismarı mizah gibi yazarak 12 Nisan tecavüz günü ilan eden kullanıcıların tespiti için çalışma başlatılırken bu paylaşımları yapanların yaşları 18’den küçük 3 kişi. Bu kişiler sosyal medyada #12Nisan, #tecavüz gibi etiketlerle kadınların tecavüze uğramasını ve öldürülmesini teşvik eden paylaşım yaptılar.

Mizah adı altında büyük skandal!

SÖZDE MİZAH AMAÇLI YAZDILAR 

Mizah adı altında potansiyel tecavüzcülere cesaret veren paylaşımlar yapan sosyal medya kullanıcılarına tepki yağdı. Sözde şaka amaçlı tecavüz paylaşımı yapan kişilere sosyal medyada tepki çığ gibi büyüdü.

Mizah adı altında büyük skandal! - Resim : 2

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, sosyal medya ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütmektedir.

12.04.2021 tarihinde sosyal medya platformları üzerinden #12Nisan etiketi adı altında paylaşımlar yapılmaktadır. Bu paylaşımlar içerikleri itibariyle sosyal medya terörüdür. Bu tür paylaşımlara asla müsaade edilmeyecektir. Bu etiket adı altında suç işleyen hesaplar tespit edilerek gerekli soruşturmalar başlatılmıştır.

İşte 12 Nisan tecavüz günü yazılan zırvalara sosyal medyada gelen tepkiler:

Mizah adı altında büyük skandal! - Resim : 3

Mizah adı altında büyük skandal! - Resim : 4

Mizah adı altında büyük skandal! - Resim : 5

Mizah adı altında büyük skandal! - Resim : 6

Mizah adı altında büyük skandal! - Resim : 7

Mizah adı altında büyük skandal! ile ilgili etiketler Tecavüz 12 Nisan Sosyal Medya Kadın dünya tecavüz günü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.