MİT'ten Suriye'de operasyon: PKK/YPG'nin suikastçisi Türkiye'ye getirildi

MİT'in Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK/YPG'nin suikastçi ekibinde yer alan terörist Dilbirim Kaçar Türkiye'ye getirildi. 'Rojda' kod adlı Kaçar, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı operasyonları sırasında örgütün suikastçi ekibinde yer alıyordu.

PKK/KCK-PYD/YPG mensubu 'Rojda' kod adılı Dilbirin Kaçar, MİT’in Suriye’deki operasyonla Türkiye’ye getirildi.

Örgüte 2015 yılında Siirt’ten katılan Rojda kod adlı Dilbirin Kaçar, yaklaşık 1 yıl Cudi ve Gabar bölgelerinde faaliyet yürüttükten sonra örgüt tarafından 2016 yılında Suriye’ye gönderildi.
2017 yılında Irak/Sincar’da suikastçı eğitimi de alan Dilbirin Kaçar, Ocak 2018’deki Zeytin Dalı Harekatı ve Ekim 2019’daki Barış Pınar Harekatı sırasında örgüt bünyesinde “suikastçı” olarak yer aldı.

Dilbirin Kaçar, son olarak Türkiye’nin olası harekatına karşı Ayn El Arab/Kobani bölgesine takviye güç olarak gönderilen timin komutanlığını yapıyordu.

MİT'ten Suriye'de operasyon: PKK/YPG'nin suikastçisi Türkiye'ye getirildi ile ilgili etiketler MİT Suriye Operasyon dilbirim kaçar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.