MİT'ten PKK'ya üst düzey darbe: PKK-HPG'nın sözde Kerkük sorumlusu 'Dılhaz Gabar' öldürüldü!

Son bir yıldır PKK'nın Kerkük'teki üst düzey yapılanmasını hedef alarak başarılı nokta operasyonlarıyla örgüt yöneticilerini öldüren MİT'ten PKK'ya bir ağır darbe daha geldi. Süleymaniye Cemcemal’de PKK-HPG Kerkük cephesi sözde sorumlusu Dılhaz Gabar kod adlı Mehmet Erdoğan nokta operasyonla öldürüldü.

Milli İstihbarat Teşkilatı, 21 Mayıs'ta düzenlediği operasyonda Dılhaz Gabar kod adlı Mehmet Erdoğan'ı Süleymaniye Cemcemal'de nokta operasyonla öldürüldü. 

PEK ÇOK BÖLGEDE SÖZDE SORUMLU...

1996 yılında örgüte katılan Mehmet Erdoğan'ın 2005 yılında PKK İran alanı 2. derece sorumlusu, 2008 yılında Kandil Lojistik Sorumlusu, 2009 yılında Botan Sahası Gabar Alanı sorumluluğu yaptıktan sonra 2015'te Kandil Saha Yürütme üyeliği, 2017'de Zap Saha Kurumlar sorumlusu, 2018-2020 yıllarında da HPG Mahmur Merkez Cephesi sorumluluğu yaptığı öğrenildi.

MİT'ten PKK'ya üst düzey darbe: PKK-HPG'nın sözde Kerkük sorumlusu 'Dılhaz Gabar' öldürüldü!

AMAÇ: SİNCAR'A DOĞRU KESİNTİSİZ LOJİSTİK HAT SAĞLAMAK

Kerkük'te güçlenmeye çalışan PKK'nın böylece, Irak'ta merkezi siyaset anlamında güç kazanmayı, özellikle yeni genç katılım sağlamayı ve Kandil - Süleymaniye güzergâhından Sincar'a doğru kesintisiz bir lojistik hat sağlamayı amaçladığı öğrenildi.

PKK HIZLA KAN KAYBEDİYOR

MİT, PKK'nın bu stratejisini deşifre ermesinin ardından özellikle son bir yıldır, PKK'nın Kerkük'teki üst düzey yapılanmasını hedef alarak başarılı nokta operasyonlarıyla örgüt yöneticilerini etkisiz hale getirdi. Böylece örgütün Kerkük'ü ele geçirme stratejisi de akamete uğratıldı.

16 TERÖRİST EX

Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde, taciz ateşi açan ve saldırı girişiminde bulunan PKK/ YPG'li teröristler, İHA'larla yerleri tespit edildikten sonra ÇNRA (Çok Namlulu Roketatar) ve etkili menzili 40 kilometreye kadar olan Fırtına obüslerle nokta atışıyla vuruldu. Operasyonda, 11 PKK/YPG'li terörist silah ve mühimmatları ile birlikte etkisiz hale getirildi. Diğer taraftan Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit operasyonu kapsamında da 5 PKK'lı terörist öldürüldü. 17 Nisan'da başlayan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 110'a yükseldi.

Kaynak: Sabah

MİT'ten PKK'ya üst düzey darbe: PKK-HPG'nın sözde Kerkük sorumlusu 'Dılhaz Gabar' öldürüldü! ile ilgili etiketler PKK MİT sorumlu Dılhaz Gabar Mehmet Erdoğan kerkük
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.