MİT'ten nefes kesen operasyon: Yunanistan adına casusluk yapan şüpheli yakalandı!

Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı adına Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinde bulunduğu belirlenen Yunan vatandaşı Muhammed Amar Ampara, MİT tarafından yakalandı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, yaptığı uzun soluklu araştırmalar ve elde ettiği bilgiler sonucunda, Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) Yunan vatandaşı Mohammed Amar AMPARA’yı Türkiye’ye yönelik casus olarak kullandığını ortaya çıkardı.

İŞ ADAMI GİBİ DAVRANIP CASUSLUK YAPMIŞ

Yunan casusu M.A.AMPARA, ülkemize seyahatlerinde iş adamı gibi davranmış ve ticaret kisvesi altında casusluk faaliyetinde bulunmuştur.

TSK HAKKINDA BİLGİ AKTARIYORDU

Adı geçen, sınırdaki TSK unsurları hakkında bilgi derleyerek Yunan istihbaratına aktarmış, Türkiye’deki Suriyeliler ve Yunanistan’a yerleşen FETÖ/PDY’ye müzahir işadamlarıyla ilgili EYP’nin talimatı doğrultusunda araştırmalar yapmıştır.

 

MİT'ten nefes kesen operasyon: Yunanistan adına casusluk yapan şüpheli yakalandı!

Mohammed Amar AMPARA

 

MİT'ten nefes kesen operasyon: Yunanistan adına casusluk yapan şüpheli yakalandı! ile ilgili etiketler MİT Yunan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.