MİT’TEN FETÖ’CÜ CASUSLARA OPERASYON: İŞİN İÇİNDE YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ VAR!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan,Haberin Olsunun yeni bölümünde, FETÖ’nün savunma sanayindeki örgütlenmesine yönelik yapılan MİT operasyonunun perde arkası konuşuldu.

MİT’TEN FETÖ’CÜ CASUSLARA OPERASYON: İŞİN İÇİNDE YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ VAR!

BOZKURT: SIZDIRILAN MÜHEDİSLER BAZI BİLGİLERE ULAŞTIYSA, BU BİLGİLERİ KENDİLERİNİ KONTROL EDEN İSTİHBARAT SERVİSLERİYLE DE PAYLAŞMIŞTIR!

Operasyonun detaylarını değerlendiren Ceyhun Bozkurt, “Çok önemli bir operasyon. Kimisi çıkıyor hala cemaat-tarikat diyor, kimisi sadece terörle sınırlandırıyor. Operasyon aynı zamanda FETÖ’nün nasıl bir örgütlenme olduğunu gösteriyor. MİT personellerine, bu konuda çalışan yetkililere de teşekkür ederiz. MİT’in FETÖ ile mücadelede emniyet ile birlikte ciddi katkıları oluyor. Birçok operasyonun perde arkasında MİT’in ulaştığı bilgilerin bir anlamda işlenmesi ve arkasından düğmeye basılmasıyla operasyon başlıyor. FETÖ sadece bir dini örgütlenme değil, sadece terör örgütlenmesi de değil. FETÖ bir gladyo, bir istihbarat örgütlenmesidir. FETÖ ekonomide var, belkide Orman Genel Müdürlüğü’nde var, her yerde olabilir… Esas olarak Türkiye’nin ulusal güvenliğini ilgilendiren konularda var. Ulusal güvenliği ilgilendiren kurumlar Türkiye’nin bir anlamda savunma hattıdır. Kurumun adı da savunma sanayi. Yıllardır Türkiye yaptığı atılımlar dolayısıyla özellikle batılı ülkelerin baskısıyla karşılaşıyor. Bu baskıyla Türkiye’ye üretim yaptırmamaya çalışıyorlar. Türkiye, savunma sanayinde belli kalemleri üretmeye başladı. Kritik belli kalemlerde de gelecek için üretim planlaması yapıyor. Bunun içine baktığımız zaman kendi hava savunma sistemlerimiz var, belli oranda ürettik daha ilerisini de üretmeye çalışıyoruz. Milli muharip uçak çalışması, helikopter ve İHA ve SİHA’ları hep konuşuyoruz. Birçok konuda Türkiye bunları ürettikçe daha bağımsız politika izleyebiliyor. Silahta dışa bağımlıysan ABD şunu söyleyebilir; ‘Sana verdiğim mühimmatı şurada kullanmanı istemiyorum’ diyebilir. Biz ürettikçe istediğimiz yerde, istediğimiz kadar kullanabiliyoruz. Batıya rağmen operasyonlarımızı gerçekleştirdik. FETÖ işte burada devreye giriyor. FETÖ militanları bu bilgileri alıyor, örgütün tepesindeki talimatları doğrultusunda içeriden bilgileri sızdırıyor. Amaçları o çalışmaları akamete uğratmak. Bu yapılan ikinci operasyon. Çorap söküğü gibi devamı gelecektir. TSK’da bu kadar yoğun bir operasyon olduğuna göre savunma sanayine sızmadıklarını kimse söyleyemez. Devam eden bir operasyon süreci olacaktır. FETÖ’nün zorunlu olarak devletin bütün birimlerinden temizlenmesi gerekiyor. Yabancı istihbarat servisleriyle iş birliği söz konusu olabilir. FETÖ’nün yapılanmasına ve geçmişteki pratiklerine baktığımız zaman bunları belli bir plan ve koordinasyon dahilinde yapıyor. Yerleştirmeleri bile örgütün ihtiyacı dahilinde. Buraya sızdırılan mühendisler eğer bazı bilgilere ulaşmışsa, bu bilgileri kendilerini kontrol eden istihbarat servisleriyle paylaşmıştır. Yabancı istihbarat örgütleriyle bağlantısı olmadığı düşünmek çok zor.” sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

MİT’TEN FETÖ’CÜ CASUSLARA OPERASYON: İŞİN İÇİNDE YABANCI İSTİHBARAT SERVİSLERİ VAR! ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun MİT FETÖ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.