MİT'in filmleri aratmayan 'İran istihbaratı' operasyonunun detayları!

Özellikle son yıllarda yurt içinde ve yurt dışında birbirinden farklı ve zor operasyonları başarıyla gerçekleştiren Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk halkına gurur ve güveni aynı anda veriyor. MİT ve İstanbul TEM Şube Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü operasyonda, Türkiye'de faaliyet gösteren İran istihbaratı ile bağlantılı olan 12 kişi, birçok kişiyi kaçırmadan önce yakalandı. Filmleri aratmayan operasyonun tüm detayları, şahısların fotoğrafları ve İran istihbaratının şablonu ortaya çıktı!

MİT'in inanılmaz operasyonunun detayları ortaya çıkmaya başladı.

İRANLI MUHALİFLERİ KAÇIRMAYI PLANLAYAN EKİP ÇÖKERTİLDİ

Milli İstihbarat Teşkilatı ile İstanbul TEM Şube Müdürlüğü’nün operasyonuyla yakalanan İran istihbaratı ile bağlantılı 12 kişi hakkındaki detaylar netleşiyor.

MİT'in filmleri aratmayan 'İran istihbaratı' operasyonunun detayları!

By Sağlam Savunma şirketinin sahibi İhsan SAĞLAM ile yanında çalıştırdığı İran vatandaşı Morteza SOLTAN SANJARI’nin İranlı muhalifleri Türkiye’den kaçırma arayışında oldukları ortaya çıktı.

TALİMATLARI VEREN İRAN İSTİHBARATI

İhsan SAĞLAM ve Morteza SOLTAN SANJARI’nin, İran istihbaratı adına faaliyet gösteren Seyedmehdi HOSSEINI ve Ali GHAHRAMANIHAJIABAD’dan talimatlar aldığı öğrenildi.

İranlı muhaliflerin kaçırılması işlemleri için SAĞLAM ve ekibine peyder pey 150 bin ABD doları ödendiği ortaya çıktı. Kaçırılması planlanan diğer isimler için ise İran istihbaratı yetkililerinin ayrıca ödeme yapacağı öğrenildi.

MİT'in filmleri aratmayan 'İran istihbaratı' operasyonunun detayları! - Resim : 2

FİLM SENARYOSU GİBİ KAÇIRMA PLANI

Kaçırma planı, İran istihbaratının kaçırılmasını istedikleri kişilerin isimlerini Morteza SOLTAN SANJARI ve İhsan SAĞLAM’a iletmesi ile başlıyor. Sonraki aşama ise yer tespiti.

Kaçırılacak İranlıların yaşadıkları bölgeyi bulan SAĞLAM ve SOLTAN SANJARI işlerini riske atmıyorlar. Yerlerinin tam tespitini direkt kendileri gidip yapıyor. En önemli aşama ise İran istihbaratı tarafından verilen ismin güvenini kazanmak. Güven kazanıldıktan sonra kaçırma planı için düğmeye basılıyor.

KAÇIRILACAKLAR LİSTESİNDE İRANLI BİR ALBAY DA BULUNUYOR

İran istihbaratı adına çalışanların kaçırılması için verdiği isimlerden biri de İran Nizami Ordusu’nda görevli Albay Mashali FIROUZI/Yaghoub HAFIZ.

MİT'in filmleri aratmayan 'İran istihbaratı' operasyonunun detayları! - Resim : 3

Yaghoub HAFIZ ailesi ile birlikte Denizli’de yaşıyordu. Yaghoub HAFIZ’ın Denizli’de yaşadığını İhsan SAĞLAM, onu Türkiye’ye getiren kaçakçıya yaptığı işkence sonunda öğrendi.

Morteza SOLTAN SANJARI ve İhsan SAĞLAM, Yaghoub HAFIZ’ın güvenini kazanmak için “İran istihbaratının peşinde” olduğunu söyleyerek, isterse ailesi ile birlikte başka bir ülkeye kaçırma vaadinde bulundular.

Bu yalana inanan ve Irak üzerinden başka bir ülkeye kaçacaklarını sanan Yaghoub HAFIZ ve ailesi, 17 Şubat 2019’da kaçakçılar tarafından İranlı istihbaratçılara teslim edildi.

1 MİLYON DOLARLIK GÖREV

İran istihbaratına çalışan Seyedmehdi HOSSEINI, Morteza SOLTAN SANJARI ve İhsan SAĞLAM’a 1 milyon dolar karşılığında İran Deniz Kuvvetleri’nde görev yaparken Türkiye’ye kaçan M.R.’nin İran’a getirilmesi talimatını verdi.

Yalova’da bir restoranda çalıştığı tespit edilen M.R. ile yakınlaşması için İhsan SAĞLAM ve Morteza SOLTAN SANJARI’ın ekibinden Hakan SAĞLAM görevlendirildi.

İranlı M.R. ile aynı restoranda çalışmaya başlayan Hakan SAĞLAM, samimiyeti ilerletince M.R. ile İhsan SAĞLAM ve Morteza SOLTAN SANJARI’yi tanıştırdı. SAĞLAM ve SOLTAN SANJARI, M.R.’ye ABD’ye kaçak gidebilme ümidi verdi.

Ancak planlar İran istihbaratının M.R.’yi İran’a getirmesi için görevlendirdiği bir diğer isim olan emekli TSK mensubu Hüdaiverdi ÇITAK’ın da girişimlerde bulunması ile bozuldu.

M.R. şüphelenince, ekip planı sonlandırmak zorunda kaldı.

MİT'in filmleri aratmayan 'İran istihbaratı' operasyonunun detayları! - Resim : 4

EKİBİN SON KAÇIRMA PLANI 

İran istihbaratına çalışan Ali GHAHRAMANIHAJIABAD, Ekim 2021’de İhsan SAĞLAM’dan Türkiye’ye kaçan İranlı S.G.’nin İran’a getirilmesini istedi.

Morteza SOLTAN SANJARI ve kız arkadaşı Behnaz EBRAHIMIHAJISARAYI’nin, S.G.’nin Zonguldak’taki adresini tespit etmesi üzerine İhsan SAĞLAM, eski TSK mensubu Kamil TAŞÇI’yı devreye soktu. TAŞÇI’nın görevi, S.G.’yi Zonguldak’tan alıp İran sınır hattına götürmekti.

KAÇIRMA EYLEMLERİNE SON NOKTA

MİT, İhsan SAĞLAM ile Morteza SOLTAN SANJARI ve ekibinin kaçırma planlarını tespit etti. Yapılan tespitler İstanbul TEM Şube Müdürlüğü ile paylaşıldı.

MİT ve İstanbul Tem Şube Müdürlüğü’nün koordineli çalışması ile iki İran vatandaşı ve 12 Türk vatandaşı gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında üç İran vatandaşı hakkında arama kararı çıkartıldı. 14 şahıs, 9 Şubat 2022’de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

 

 

SuperHaber

 

 

MİT'in filmleri aratmayan 'İran istihbaratı' operasyonunun detayları! ile ilgili etiketler MİT İran Operasyon milli istihbarat teşkilatı kaçırma muhalif
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.