'MİT TIR'larını durdurun' emri FETÖ lideri Gülen'den

MİT TIR’larının 5. iddianamesinde tüm gerçekler ortaya çıktı: Olay günü 11 FETÖ imamı oradaydı. Gülen, talimatı Kara Kuvvetleri imamına bizzat verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan 19 Ocak 2014'te Adana'da MİT TIR’ları’nın durdurulmasına ilişkin 5. iddianamenin hazırlandığını açıkladı. Bizzat kendisinin yürüttüğü soruşturmada Başsavcı Fidan'ın yazdığı 55 şüphelinin bulunduğu iddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Akşam'ın haberine göre, şüpheliler arasında 1 tuğgenerel, 2 albay, 11 yüzbaşı, 2 yarbay, 2 uzman çavuş, 7 binbaşı, 14 üsteğmen, 1 teğmen, 1 eski MİT mensubu, 5 öğretmen, 1 RTÜK uzman yardımcısı, 2 Doç. doktor öğretim üyesi, Sağlık Bakanlığı uzman yardımcısı, Kalkınma Bakanlığı görevlisi bulunuyor.

JANDARMAYI YÖNETEN 11 İMAM

Dosyada itirafçı olan bir kişinin ifadesinde, TIR'ların durdurma talimatını kara kuvvetleri imamı Pensilvanya'ya giderek bizzat Fetullah Gülen'den yüz yüze aldığını anlattığı belirtildi. Bu imamın Hamza Ali Ece olduğu belirtildi. TIR'ları durdurma eylemini gerçekleştiren jandarma personelini yöneten FETÖ'cü 11 sivil imam o gün olay yerindeydi. Bu imamlar eylemi yöneten, organize eden ve jandarma personelini yönlendiren kişiler. Bu sivil imamlardan Hasan Bektaş tutuklandı. İmamların soruşturmadan önce izin alıp firar ettikleri belirlendi. 10 kişi ise halen aranıyor.

Celepoğlu'nun imamı tespit edildi

TIR'ların durdurulmasından birkaç gün önce Nevşehir Kozaklı'da aynı otelde kalan sivil imamlardan 5'inin Adana, Mersin, Osmaniye'de bölgesinden ve MİT TIR'larının durdurma emrini veren dönemin Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu'nun sorumlu bulunduğu belirtildi. Bu imamların isimleri ise Halil kod adlı Hamza Ali Ece, Mehmet Cevher Koyuncu, Bayram Andaç, Muharrem Gözüküçük, Mehmet Cevher Kaya, Abdulkadir Akça.

Operasyonel hat 19 Ocak'ta iptal

11 sivil imamın, 1 Ocak ve 19 Ocak 2014 tarihleri arasında kendi kimliklerine kayıtlı olmayan operasyonel hat kullandıkları, 19 Ocak akşamı ise hatları iptal ettikleri ortaya çıktı. Bu hatlar üzerinden bu kişilerin emirlerindeki rütbeli jandarma personeline emir verdikleri ve aynı zamanda MİT TIR'larının durdurulduğunda olay yerinde bulundukları belirtildi.

İstihbarattaki hain MİT'i dinletmiş

İddianamede eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Erdal Turna'nın imamının öğretmen olan sivil imam Bayram Andaç olduğu tespit edildi. Turna'nın ise MİT personelinin telefonlarını dinleyerek, dinleten şüpheli olduğu anlatıldı.

Uluslararası casusluk faaliyeti

TIR’ların durdurulması eyleminin örgütsel amacının Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğine yönelik olduğunu kaydeden Fidan, “Görüntülerin yayınlanarak ifşa edilmesi, uluslararası bir operasyondur. FETÖ liderinin talimatıyla amaç Türkiye'yi terörle ilişkilendirmektir. Siyasal amacı ise 7 Haziran 2015 genel seçimlerini etkilemektir. Bu bir casusluk faaliyetidir. Uluslararası istihbarat örgütleriyle organize edilmiştir” dedi.

CIA 15 Temmuz’da Büyükada’daydı

MİT TIR'larının durdurulmasını yöneten FETÖ imamlarının ABD Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu'nu araması dikkatleri yeniden CIA uzantılı karanlık güçlerin oyununa çekti. Gezi süreci ve 15 Temmuz ihanet kalkışması öncesi ABD'deki 'Neocon'lar olaylara ve darbe girişimine zemin hazırlayan açıklamalar yapmıştı. 15 Temmuz gecesi CIA ajanlarının Büyükada'da toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı. AKŞAM'ın deşifre ettiği skandalda darbe gerçekleşmesi halinde CIA ajanlarının buradan canlı yayın yapmayı planladığı belirlendi.

ABD'lilere 'islem tamam' telefonu

TIR’ları durduran 11 sivil imam arasındaki Bayram Andaç’ın olaydan bir gün sonra 3 kez ABD Büyükelçiliği’ne ‘işlem tamam’ telefonu açtığı ortaya çıktı.

İddianamede sivil imamların HTS kayıtlarına yer verildi. Öğretmen olan sivil imam Bayram Andaç'ın TIR'ların durdurulmasından bir gün sonra ABD Büyükelçiliği'ni aradığı ortaya çıktı. Andaç'ın emniyet imamı olarak bilinen Kozanlı Ömer ile telefonda görüştüğü tespit edildi.

Andaç'ın HTS kayıtları

-20 Ocak 2014 11.02'de 48 saniye, 15.21'de 46 saniye ABD Büyükelçiliği.

- 20 Ocak 15.22'de 36 saniye ABD İstanbul Başkonsolosluğu.

-21 Ocak 2014'te 16.21'de 101 saniye ABD Büyükelçilği.

- 24 Ocak 2014'te 09.04'te 102 saniye ABD Büyükelçiliği. GÖzüküçük'TEN 3 kez ALO

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda görevli sivil imam Muharrem Gözüküçük'ün de 6 Mart 2014'te 11.48'de 155 saniye, 6 Nisan 2014'te11.51'de ise 33 saniye ABD Büyükelçiliği'ni aradığı tespit edildi.

Başsavcılıktan büyükelçiliğe yazı

Başsavcı Fidan, ABD Büyükelçiliği'ne yazı yazarak sivil imamların büyükelçiliği aradığı saatlerde hangi görevlilerle, ne konuda görüştüklerini, görüşmelerin mahiyetini sorduklarını ve bu yazıya cevap beklediklerini açıkladı.

Darbeden 6 gün sonra Öksüz vize bahanesiyle arandı!

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı firari Adil Öksüz'ün cep telefonundan darbeden 6 gün sonra 21 Temmuz 2016'da saat 10:22'de ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan arandığını ortaya çıkmıştı. Skandal üzerine ABD Büyükelçiliği söz konusu aramayı doğrulayarak "Gelen talep doğrultusunda Adil Öksüz'ün vizesini iptal ettik ve ABD yasaları gereğince Adil Öksüz'ü arayarak kendisini bu konuda bilgilendirmeye çalıştık" şeklinde 'komik' bir
bahaneyle açıklama yapmıştı.

'MİT TIR'larını durdurun' emri FETÖ lideri Gülen'den ile ilgili etiketler MİT TIR FETÖ Gülen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.