MİT tırları davasında önemli gelişme!

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi MİT tırlarının durdurulması ve aranması işlemlerini organize ettikleri gerekçesiyle FETÖ'nün "sivil imamı" 11 kişi ile bir tuğgeneralin de aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 18'i firari 55 sanık hakkında açılan ve duruşmaları kapalı olarak yapılan davayla ilgili yetkisizlik kararı verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, kapalı olarak yapılan duruşmada, dava dosyasına ilişkin yetkisizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin aralarında jandarma personel, hakim, savcılarında bulunduğu dava dosyasının Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde görüldüğü, bu birleştirmenin ardından bu mahkemede görülen “Selam Tevhid"de Kumpas” davası olarak bilinen dosyadaki olaylara ilişkin bağlantı ve irtibat içeren bir yargılama konusu kalmadığını belirterek, Selam Tevhid dosyasının birleştirilerek görülmesi halinde ise gerek sanık sayısı (83 sanık) gerekse yargılama konusu eylemlerin kapsamı ve eylemlerin karmaşıklığı dikkate alındığında makul sürede yargılama hakkının ihlal edilebileceğini ifade etti.

Ayrıca yargılama konusu eylemlerin MİT tırlarının 19 Ocak 2014'de Adana'da durdurulmasıyla hukuki kesintiye uğradığı, dosyada sanıklara isnat edilen suçların Ankara, Hatay olmakla eylem yoğunluğunun Adana'da gerçekleştiğini ifade eden mahkeme heyeti, sanıkların ikametlerinin ve son görev yerlerinin büyük çoğunluğunun İstanbul olmadığı, tüm bu hususları göz önüne alındığında suç yerinin Adana Ağır Ceza Mahkemeleri'nin yargı ve yetki sınırları içerisinde olduğundan yetkisizlik kararıverilmesine hükmetti.

Heyet, 15 sanığın tutukluluk halinin devamına, hakkında yakalama kararı bulunan 18 sanığın infazının beklenmesine de karar verdi. Kararın ardından dava dosyasının Adana Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği öğrenildi.

MİT tırları davasında önemli gelişme! ile ilgili etiketler MİT TIR'ları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.