MİT şifreyi 3.5 yılda çözdü! İşte 'KHK'lı mağdur' gerçeği: FETÖ'cü mahrem imam çıktılar!

Spot: SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ve SuperHaber programcısı - Hürriyet yazarı Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın yeni bölümü SuperHaber YouTube kanalında yayında…

İki usta isim SuperHaber programcısı - Güvenlik Uzmanı Mete Yarar ile SuperHaber programcısı - Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, “Memleket Aşkına programının yeni bölümünde, 102'si mahrem imam olan 143 şüpheliye gözaltı kararı alındığı Ankara merkezli FETÖ operasyonu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılara göreve iade vaadini konuştu.

"FETÖ'YE DÜŞMAN OLAN KESİMLERDE BİLE 'NE OLUYOR?' DİYEN YOK!"

Nedim Şener, "Bu Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı çok önemli bir operasyon. 102'si jandarma mahrem imam olmak üzere 143 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Normalde sıradan bir FETÖ operasyonunda yüzlerce kişi gözaltına alınıyor. TSK ordusunun içinde bir günde 250 kişi gözaltına alınsa ülke hoplar. Türkiye'de bunlar olurken hiç kimsenin umrunda değil. Delicesine FETÖ'ye düşman olan kesimlerde bile ne oluyor diyen yok. Darbeye katılan 5600 subay ve astsubay vardı. Bunun dışında 23 bin TSK mensubu FETÖ'cü olduğu için ihraç edildi. 15 Temmuz sonrasında gözaltılar oldu. Bir kısmı tutuklandı, bir kısmı kontrol serbestlikle bırakıldı. Bugün yapılan operasyonlar tamamen somut tespitler ile yürüyor. Bu tespitlere rağmen bazı mahkemelerde, yargıtayın verdiği karara rağmen tahliyeler yapılıyor ve tutuksuz bırakılarak kaçmalarına göz yumuluyor.

MİT şifreyi 3.5 yılda çözdü! İşte 'KHK'lı mağdur' gerçeği: FETÖ'cü mahrem imam çıktılar!

"MİT ŞİFREYİ 3.5 YILDA ÇÖZDÜ. SADECE MARMARA BÖLGESİNDE KAMUDA GÖREVLİ 1500 MAHREM İMAM TESPİT EDİLDİ"

Operasyonda kritik olan şu, 'Garson' kod adlı emniyet mahrem imamının verdiği SD kart vardı. İçinde bütün emniyet teşkilatı kendilerinden olmayanları fişlemişler. Kendilerine de aidiyet durumuna göre kodlar vermişler, en sadıktan, örgüte sıcak bakan ve düşman olanlar diye kategoriye ayırmışlar. Darbeden sonra jandarmanın Marmara imamı Nihat Keskin'in evine baskın yapıldı. Aramalar sırasında SD kartı çöpe atmış, önemli bilgiler olduğu için imha etmemiş. Arama sırasında ele geçirildi. MİT şifreyi 3.5 yılda çözdü. Sadece Marmara bölgesinde kamuda görevli 1500 mahrem imam tespit edildi. Listede 4500 de jandarma var. Dün yapılan operasyonda 102 kişi gözaltına alındı. 4200 civarında öğretmenler olduğu ortaya çıktı. Öğretmenler öyle seçilmiş ki kimsenin kuşkulanmayacağı insanlar. Örgüt mahrem yapılanmada eğitim sistemineki kodları kullanıyorlar. Bu kişileri telefon takibine alsanız da bir sonuç çıkmıyor. Onların 'öğrenci' dedikleri mahrem yapı kurumları, MİT, emniyetteki FETÖ mensupları." sözlerini kullandı.

"EN FAZLA MAHREM İMAM YAPILANMASINDA GÖREV ALANLAR: ÖĞRETMENLER"

Mete Yarar, "Başka bir ülkede ordu içinde bu kadar kişi gözaltına alınsa insanlar panik havası yaşar. Çünkü ordu ülkeyi dış saldırılar, iç ve dış güvenlik alanlarında korur. 250 kişi, oturduğunuz evin güvenlik görevlisinden daha mı az iş yapıyor? FETÖ'cülerin, darbelerin öğretmenler ile ne alakası var diyenler oluyordu. En fazla mahrem imam yapılanmasında görev alanlar öğretmenlerdir." dedi.

Mete Yarar ve Nedim Şener ile “Memleket Aşkına”nın tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

MİT şifreyi 3.5 yılda çözdü! İşte 'KHK'lı mağdur' gerçeği: FETÖ'cü mahrem imam çıktılar! ile ilgili etiketler Mete Yarar Nedim Şener Memleket Aşkına FETÖ KHK

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.