Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat bizim kilit silahımızdır

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ''Büyük ve güçlü Türkiye yolunda verdiğimiz tarihi mücadelede istihbarat bizim kilit silahımızdır ve öyle olmaya da devam edecektir.'' dedi. Erdoğan ayrıca MİT sayesinde terör örgütü PKK'nın hareket edemez hale geldiğini vurgulayarak, ''Türkiye enselerinde'' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar;

''Bilginin ve bilgiyi kullanmanın en etkili silah olduğu bu dönemde teşkilatın önemi arttı. İstanbul diğer özelliklerinin yanı sıra istihbarat konusunda da özel konumuyla ortaya çıkmıştı. Ülkemizin bir süredir verdiği tarihi mücadelede ilk hedef alınan kurumun MİT olması tesadüf değil. Türkiye son dönemdeki imtihanlarından alnının akı ile çıktı. İstanbul sadece Türkiye'nin değil dünyanın merkezi konumundadır. Burada atılan her adım dünyanın ilgisini çekiyor.

Tarihin her döneminde stratejik öneme sahip İstanbul bugün de aynı cazibesini sürdürüyor. Ecdadın hayalini gerçekleştirmek Fatih Sultan Mehmet Han'a nasip oldu.

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI

İstanbul'un Türk toprağı oluşunu sindiremeyenler var.

Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Ülkemizin bir süredir verdiği tarihi mücadelede ilk hedef alınan kurumlarının başında MİT'in geliyor olması tesadüfi değildir.

''TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EYLEM YAPMA HAYALİ SINIRLANDIRILDI''

Tüm teknik donanımları ile İstanbul ve Ankara bu süreçteki yükü hafifletecek. MİT'in İstanbul'daki ağırlığı artacak. İstanbul'da terör örgütlerinin eylem yapma hayali büyük ölçüde sınırlandırıldı. İstanbul Bölge Başkanlığından çok büyük başarı bekliyoruz.

''PKK HAREKET EDEMEZ HALE GELDİ''

Terör örgütleri ile yürüttüğümüz etkin mücadele dünyanın bizimle iş birliği yapmasının yolunu açtı. Teröristler biliyor ki dünyanın neresinde olursa olsunlar Türkiye enselerinde. MİT'in TSK ve Emniyet ile yürüttüğü operasyonlarda PKK hareket edemez hale geldi.

Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulması ve sınırların temizlenmesi gibi birçok görev teşkilatımız tarafından eksiksiz yerine getirildi. Ülkemiz tüm platformlarda etkili şekilde yerini alıyor. Her alanda olduğu gibi istihbaratta da zoru başardık.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat bizim kilit silahımızdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat bizim kilit silahımızdır - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat bizim kilit silahımızdır - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstihbarat bizim kilit silahımızdır ile ilgili etiketler MİT Cumhurbaşkanı Erdoğan bina Kale İstanbul PKK Ayasofya
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.